V.K. u Karijera

Student Matija s 18 godina postao tata, a danas studira, kuha i radi

Mihael daje savjete svim mladim roditeljima.

12. travnja 2022 12:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Matija Mihalina 22-godišnji je student menadžmenta i turizma, otac, kuhar, općinski vijećnik, fotograf…

Matija je posebno poznat gledateljima kulinarskog showa "Večera za pet na selu" koji je prošli tjedan bio prvi kuhar.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Svi obožavaju bebu koja odrasta u studentskom domu: 'Ima bolji društveni život od mene'

"S obzirom na to da sam najmlađi u ovom tjednu i da ovako ne kuham baš nešto previše, izrazito sam zadovoljan svojom večerom i kako je sve išlo po planu", kaže 22-godišnji student za 24 sata.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Majka se požalila na kćer – završila fakultet, ne radi i živi s roditeljima: 'Bruka što sam rodila!'

"Organizacija i volja su ključni"

S obzirom na to da Matija radi mnogo toga: studira, odgaja kćer, kuha, vodi stranicu o svom mjestu, a ponekad i fotografira vjenčanja, mladi student kaže kako je organizacija bitna, ali i volja.

"Dakako da je organizacija bitna, no smatram da je tajna uspjeha u tome da sve radiš s voljom i željom jer onda ti nikada neće biti teško, bez obzira na prepreke i količinu obaveza. Po meni, svaka obaveza može donijeti nešto dobro i pripremiti te na daljnji život", savjetuje student.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Nevjerojatno! Ivan je odrastao bez roditelja i završio školu za pekara, a sad je diplomirao s čistom peticom

Kako je biti mladi roditelj?

"Odmalena sam odgajan kao obiteljski čovjek i volio sam djecu pa mi ta uloga, kako god došla rano, nije bila teška, tako da smatram da sam se čak i vrlo dobro snašao s obzirom na to kako ljudi uvijek osuđuju mlade roditelje", priča Matija kako se snašao u situaciji kada je saznao da je otac.

Kako kaže mladi otac, na prvu, kada je čuo informaciju da će postati otac, ostao je u šoku.

"Možda i nedovoljno spreman da to prihvatim od početka, no jedno je bilo jasno - bez obzira na sve, to dijete će se roditi i pružit će mu se sva moguća ljubav koju roditelj može pružiti svome djetetu. Znao sam da ja to mogu i da ću imati podršku svojih roditelja i svih ostalih, da nismo jedini i da nismo sami", prisjeća se za 24sata.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studenticu roditelji 'otkantali' kad se nakon rokova htjela vratiti kući: 'Plačem cijeli dan, nemam podršku…'

Kako je postao otac kada je bio 18-godišnjak, Matija daje savjete svim mladima koji dobiju djecu prije svoje punoljetnosti. "Svim mladima koji se nalaze ili koji će se naći u ovoj situaciji, savjetujem da nikad i ni pod koju cijenu ne odustanu od djeteta jer je dar života nešto najljepše što možemo dati, te da su u toj situaciji samo najbitnije ljubav i sreća koja će se pružiti tom djetetu, kao i razumijevanje i podrška koja mora biti prisutna između roditelja. Isto tako, kako god to bila šokantna vijest za njihove roditelje, zasigurno će im, kao što su i meni bili, biti najveća podrška. Ne smiju misliti da s time gube mladost, nego da će i dalje sve biti normalno samo ako se dobro organiziraju", poručuje.

Najviše ružnih komentara dobio od vršnjaka

Kako nastavlja Matija, na informaciju da je postao otac, negativnih i ružnih komentara dobio je najviše od mladih, od svoje generacije.

"Nisam se dao smesti jer sam znao da sam dovoljno sposoban svojoj kćeri pružiti sve što joj je potrebno i da za mene to nije nikakav minus ili loša stvar, nego jedno dobro životno iskustvo i prilika da drugima pokažem da treba rušiti predrasude i da se sve može ako si ti sam posložiš klikere u glavi. I da bismo se trebali prihvaćati bez obzira na sve, a ne osuđivati samo zbog nekih stereotipa", kaže Matija koji nadodaje da više nije u vezi s majkom djeteta, ali je u novoj, sretnoj vezi.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] 'Balkanski tata' 25-godišnjeg TikTokera poharao društvene mreže: Prepoznajete li svoje roditelje?

izvor: 24sata.hr

Još vijesti