L.B. u Laganini

I ovaj zagrebački fakultet seli na novu lokaciju: Studenti organiziraju tulum useljenja i brucošijadu – evo svih detalja

Nakon razornog potresa koji je u ožujku 2020. godine zahvatio Zagreb i okolno područje, stradale su mnoge zgrade visokoobrazovnih institucija u širem središtu grada.

28. studenog 2022 12:04
Mladi na partyju.

Mladi na partyju. Foto: clownbusiness via Shutterstock

Podsjetimo, zgrada Pravnog fakulteta uslijed potresa pomaknuta je deset centimetara, a i zgrada Sveučilišta u Zagrebu u kojoj djeluje Rektorat Sveučilišta privremeno je zatvorena nakon zemljotresa kakav na ovome području nije zabilježen u proteklih 140 godina.

Nakon razorne trešnje, čak 40 zgrada ocijenjeno je privremeno neuporabljivima narančastom oznakom, dok je šest zgrada tada dobilo crvenu oznaku. Među „crvenima“ su bile zgrada Pravnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu, četiri zgrade Medicinskog fakulteta i jedna Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, ali i Akademija likovnih umjetnosti, o čijem se preseljenju već neko vrijeme govori u medijima i javnosti.

Nova lokacija za studente: prostorije Jadran filma

I baš kao što su studenti zagrebačkog Prava preseljeni u dvorane kina Cinestar U Branimirovoj, a studenti Fakulteta političkih znanosti u prostorije business centra Importanne galleria na Iblerovom trgu, tako i studenti Akademije likovnih umjetnosti napokon sele na novu lokaciju – u prostorije Jadran filma.

Ovim povodom organiziraju i brucošijadu koja je također i tulum useljenja na novu lokaciju, povodom kojega pozivaju sve studente da im se pridruže u obilježavanju ove „nove ere“ studiranja na ALU.

Brucošijada ALU na novoj lokaciji. Brucošijada ALU na novoj lokaciji. Foto: screenshot via Facebook@BRUCOŠIJADA ALU

Kako objavljuje Studentski zbog ovog fakulteta, 2. prosinca na adresi Rudolfa Kolaka 12 organiziraju Brucošijadu ALU koja je i svojevrsni „moving in“ tulum. Od izvođača očekujte Jovanku Broz Titutku, Robojebačinu, Šuš, Lovce na jelene i DJ Femta.

Napominjemo da su organizratori predvidjeli dress code u stilu kojega preporučuju da se odjenete.

„Obucite se kao svoji najdraži likovi iz filma: dođite se sjajiti kao Edward Cullen na suncu, pustite svoju unutarnju Hannah Montanu van, pravite se opaki kao Varla, budite kul bez da se trudite kao Neo i Trinity, nosite roza iako nije srijeda kao Mean Girls, stavite parfema koliko i James Bond, našminkajte se kao Frank N. Furter i dođite plesati kao Vincent i Mia ili Shrek i Fiona. Ili budite kutija kokica, kako želite“, pojasnili su na Facebook stranici događanja.

Više detalja o lokacijama prodaje karata te cijeni istih pronađite ovdje.

Još vijesti