P.S. u Laganini

Ilustracija koja otkriva jesi li introvert ili ekstrovert – riješi ovaj test i saznaj kakva si osoba zapravo

Na temelju ove ilustracije možeš saznati svoje karakterne osobnosti.

5. svibnja 2023 16:20
Jeste li introverti ili ekstroverti?

Jeste li introverti ili ekstroverti? Foto: Amelia Wahyuningtias/Unsplash

Ljudi često sami za sebe određuju jesu li introverti ili ekstroverti. Radi se o takvom stanju koje se može bazirati na samoprocjeni, ali je još i bolje kada nam ga „dijagnosticiraju“ stručnjaci, pa se često prevarimo u procjenu samih sebe.

Zato neki misle da su introverti, zbog manjka socijalnih karakteristika, dok ima onih koji misle da su ekstroverti jer vole pričati. No, to ne mora biti tako. Ova klinička psihologinja na svojem TikTok profilu često besplatno dijeli razne savjete, a u jednom od videa procjenjuje tko je intro, a tko ekstrovert.

Lica dviju osoba

Kako bi ovaj „test“ bio uspješan, potrebno je pogledati sliku u videu koja se nalazi na samom početku, a nestaje nakon svega nekoliko sekundi. Introverti su oni koji su na toj slici vidjeli dva mjeseca.

@maya_psychology

The easiest test to figure out whether you are: an introvert or extrovert ❤️

♬ original sound - maya_manoukian

Kako objašnjava ova klinička psihologinja, takvi introverti daju dojam kao da su većinski okrenuti sami prema sebi, a nema prema drugima te su izrazito uporni. Ekstroverti će na ovoj slici prvo primijetiti lica dviju osoba. Kako govori psihologinja, takva osoba je karizmatična i socijalna u društvu.

Ilustracija leptira?

Postoji i treća opcija, a to je ako na ilustraciji vidite oblik leptira. Osobe koje vide leptira su zapravo na zlatnoj sredini. Što znači da nisu ni ekstroverti, ni potpuni introverti, jer imaju karakteristike i obilježja s obje strane.

U jednoj situaciji ste introverti, a u drugoj potpuni ekstroverti. Prema riječima psihologinje, takve su osobe izrazito optimistične i ne podnose situacije u kojima su pod pritiskom.

Još vijesti