M. P. u Laganini

Mogu li introverti i ekstroverti funkcionirati? Uz ove savjete ćete se bolje razumjeti

Najvažnija je komunikacija.

31. srpnja 2023 12:48
Važnost razumijevanja i komunikacije

Važnost razumijevanja i komunikacije Foto: Yeexin Richelle/Shutterstock

Introverti su osobe koje preferiraju biti same i uživati u svoja četiri zida, a u određenim situacijama ih je samo dovoljno razumjeti. Često imaju „konflikte“ s ekstrovertima jer ne im ne uspijevaju objasniti stanje u kojem se nalaze.

Shodno tome, introverti su otkrili koje stvari bi ekstroverti trebali promijeniti o njima kako bi mogli funkcionirati kao prijatelji. Prvo i najvažnije jest prihvatiti ih i ne „boriti se s vjetrenjačama“, za njih je dovoljno da ih ne forsirate i ne mijenjate.

Kao drugu stavku su naveli da ih se ekstroverti ne trebaju sramiti jer su introverti poprilično samosvjesni i znaju kada trebaju otići kući i biti sami. Osim toga, poželjno je da ih ne nagovarate da se otvore ili da razgovaraju s vama. Svi introverti smatraju da je takav korak okrutan, a njihove odluke ne treba uvijek shvaćati osobno.

Kada introvert odbije vaš poziv, savjetuju da ne uzimate to ozbiljno k srcu. Društvena interakcija može biti iscrpljujuća, a nakon što se njihova društvena energija potroši treba im neko vrijeme da ne ponovno „napune“. Isto tako, važno je napomenuti da u takvim slučajevima problem nije u vama, već u njima, prenosi yahoo.com.

 

Još vijesti