L.B. u Laganini

Pogled iz predavaonice koji oduzima dah! Pogledajte što svaki dan gledaju studenti ovog domaćeg fakulteta

S ponistre se vidi... More!

16. studenog 2022 12:23
Zgrade Rektorata Sveučilišta u Zadru i Filozofskog fakulteta

Zgrade Rektorata Sveučilišta u Zadru i Filozofskog fakulteta Foto: trabantos via Shutterstock

Kad razmišljamo o tome koji fakultet upisati, faktori poput ugleda institucije i mogućnosti zapošljavanja nakon diplome visoko su na listi prioriteta svakog budućeg studenta. No, koliko mladih razmišlja o ambijentu i okruženju fakulteta na kojemu će provesti nekoliko godina svog života?

„Faksiranje” na moru je ljepše i kvalitetnije?

O tome koliko su važni sunce, more i atmosfera pokazao nam je mladi poduzetnik i student ekonomije, Nikola Zec, kad je u siječnu ove godine objavio fotografiju s kave s pogledom na more Kvarnerskog zaljeva.

Nikola, naime, studira u Rijeci, a kako nam je tom prilikom rekao, ovaj sveučilišni grad ne bi mijenjao za hrvatsku metropolu. „Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi toliko hrle u Zagreb na faks kad je ‛faksiranje’ na moru puno ljepše, a i kvalitetnije“, kazao nam je tom prilikom Nikola.

Fotografije koje nam je ustupio izazvale su pravu pomutnju među našim čitateljima i kolegama koji su, bez obzira studiraju li u Zagrebu ili negdje drugdje, izrazili oduševljenje prizorom kave na osunčanoj rivi.

Nakon videa, treba nam vitamin „sea”

Na istom je tragu video koji je na svom TikTok kanalu objavila studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru, a koji je „zapalio“ ovu društvenu mrežu. U kratkom, ali slatkom videu, studentica snima prizor koji svakodnevno gleda kroz prozor predavaonice na svom fakultetu, a koji, najblaže rečeno, oduzima dah.

„More, more, more i još mora“, mogao bi se sažeti ovaj prizor koji će svima nama na kontinentu izazvati ljubomoru i osvijestiti aktualni nedostatak vitamina „sea” u organizmu, pogotovo tijekom kišnih, tmurnih jesensko-zimskih dana.

Sveučilište u Zadru i Filozofski fakultet kao njegova sastavnica nalaze se na samoj šetnici Obalom kralja Petra Krešimira IV, a osim divnog pogleda na more koje puca sa šetnice, sa suprotne je strane omeđeno i Kapetanskim parkom.

 

@nikamanojlovic Dobre strane Filozofskog u Zadru 🤣 #fypage #fyp #foryou #foryoupage #zadar #filozofskifakultet #sveucilisteuzadru #faks ♬ Vjerujem U Anđele - Oliver Dragojević

 

„Bože, Filozofski u Beogradu could never, zavidim ti“, „To košta zdravlje... Lijep pogled“, „Kako slušaš na predavanju da ne gledaš kroz prozor“, „Pa točno ništa ne bih naučila, samo bih gledala kroz prozor“, „Pa ja se tu ne bih mogla nikada koncentrirati na učenje!“, samo su neki od komentara oduševljenih pratitelja koji su pogledali ovaj video uz najčešću konstataciju da bi im ovakav pogled sigurno narušavao koncentraciju i šansu da bilo što nauče na predavanjima.

No, ima i onih koji su upoznati s „drugom stranom“ ljepote prizora. „All fun and games until bura comes in blazing unannounced“, napisao je ovaj korisnik koji je vjerojatno odlično upoznat s burom i njenim snažnim „refulima“.

vezano Studiranje u Rijeci Vodič za brucoše Jednom fotkom pokazao zašto je bolje studirati u Rijeci: 'Ne shvaćam zašto toliko mladih hrli u Zagreb'

Još vijesti