V.F. u Laganini

Martini ili voda: Piju li glumci pravi alkohol tijekom snimanja filmova?

Ovo malo kvari ugođaj.

26. srpnja 2023 13:02
Martini ili voda s maslinama?

Martini ili voda s maslinama? Foto: Canva

Studenti smo. Svi smo se susreli s alkoholom. Svi. Nemoj se ni pokušati pretvarati da ti nisi. Od martinija Jamesa Bonda do cosmopolitana u Seksu i gradu, neka alkoholna pića su postala svjetski popularna zato što ih piju naši omiljeni likovi u filmovima i serijama.

Međutim, ono o čemu ne razmišljamo je da se snimanje svake scene ponavlja bezbroj puta, a glumci moraju nastavljati ispijati piće opet i opet. Možemo pretpostaviti da se za potrebe snimanja ne koristi pravi alkohol jer, kad bi se koristio, stvari bi postale jako zanimljive. No što glumci na setu piju umjesto alkohola?

Krenut ćemo od onih koji zaista piju alkoholna pića za potrebe snimanja. Priča se da je Johnny Depp zvijezda koja često radije pije prava žestoka pića nego lažnu zamjenu. Navodno je tijekom snimanja jedne scene za Arizona Dream iz 1993., u kojoj je imao glavnu ulogu, popio čak 11 čašica Jack Daniel'sa, piše Unilad.

Tu je i Shia LaBeouf, koji je priznao da je pio piće Moonshine kako bi se pripremio za svoju ulogu u filmu Lawless iz 2012. godine.

„Učinio sam to za film. Nisam bez razloga pio van snimanja... Moonshine je drugačiji od likera. Moonshine je bliži heroinu”, priznao je.

Uglavnom se radi o obojenoj vodi

Međutim, postoje i zamjene koje se nude glumcima kako se ne bi napili na setu. Kad si bio mali, vjerojatno si pio ledeni čaj od breskve i pretvarao se da piješ viski. E pa, nisi jedini. Kada vidiš likove na ekranu kako piju smeđa pića kao što je viski ili bourbon, ti glumci vjerojatno također piju samo čašu ledenog čaja. Priznajemo, to malo kvari doživljaj.

Ima i drugih zamjena, iako manje ukusnih. Tako nekim glumcima daju samo čašu vode koja je obojana bojom za hranu. Primjerice, slavni martini koji pije James Bond je zapravo samo čaša vode s maslinom na čačkalici.

Nije samo alkohol ono zbog čega glumci dobivaju lažno piće - neki čak zamjenjuju kavu.

U seriji Gilmore Girls majka i kći Rory i Lorelai su pile puno kave. Međutim, glumica Alexis Bledel koja je utjelovila Rory je mrzila kavu. Umjesto toga bi iz šalice pila sok jer jednostavno nije mogla podnijeti okus kave.

Izvor: Unilad.com

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

Još vijesti