L.B. u Vijesti

Postao prvi mladić sa sindromom Down koji je diplomirao na ovom koledžu, ali i u ovoj državi

Život sa sindromom Down često vas suočava s potcjenjivanjem vaših sposobnosti.

4. kolovoza 2022 13:09
Ispisao je povijest svog koledža, ali i države u kojoj živi.

Ispisao je povijest svog koledža, ali i države u kojoj živi. Foto: screenshot via Facebook@Dylan Kuehl

Tijekom odrastanja, Dylan Keuhl čuo je riječ "ne" više puta no što može izbrojati.

Cijeli se život osjećao omalovažavano i sputano, no pomoću obitelji i prijatelja, uspio je u svojim namjerama. Ušao je u povijest koledža na kojemu je studirao kao prva osoba sa sindromom Down koja je diplomirala na ovoj obrazovnoj instituciji.

vezano Slika nije pronađena Karijera 26-godišnjakinja sa sindromom Down pečenjem keksića zaradila više od milijun dolara

Dylan je nedavno dobio prvostupničku diplomu državnog koledža Evergreen u Olympiji, Washingtonu. Prva je osoba sa sindromom Down kojoj je ovo pošlo za rukom, u 51 godinu postojanja ovog koledža. No to nije sve! Ne samo da je ušao u povijest koledža nego i u povijest savezne države u kojoj živi, jer je prva osoba s Downom koja je ondje diplomirala.

Dylan je na čitavom kampusu poznat po svojim umjetničkim talentima. Priznati je slikar, a obožava i plesati.

U znak priznanja Dylan je bio jedan od samo tri diplomca, od 900 studenata, koji su tijekom promocije održali i govor. Unaprijed je snimio svoj govor u nadi da će nadahnuti ne samo kolege, nego i sve ostale da slijede svoje snove i ostvare ih, čak i ako im svi govore da je to nemoguće.

"Wow, nikad nisam mislio da ću dospjeti tako daleko", kazao je Dylan u svojoj poruci. "Prva sam osoba sa sindromom Down koja je diplomirala u Washingtonu. Kad sam tek počeo, mnogi su mi govorili da nisam spreman za studij. To me obeshrabrilo. No, umjesto da odustanem, izgradio sam svoj 'Da, tim'", pojašnjava.

vezano Slika nije pronađena Laganini Student stomatologije ponosi se tatom sa sindromom Down: 'Dijete koje odrasta uz ovakvog oca uvijek će imati svu ljubav i podršku'

Dylanov "Da tim" uključuje zaposlenike koledža, prijatelje koje je ondje stekao i njegovu obitelj. Ova mu je skupina ljudi pomagala, podržavala ga i govorila mu „da“ kad god bi čuo "ne".

Zbog toga je pohvalio svoj koledž za stvaranje inkluzivne atmosfere za sve studente.

"Slavite svoje sposobnosti", zaključuje na kraju poruke. "Živite svoj život s ambicijom i ponosom. Da, prva sam osoba s poteškoćama koja je ovdje diplomirala, ali neću biti posljednja", kazao je.

izvor: inspiremore.com

Još vijesti