V.F. u Nakon predavanja

Studentica podijelila neobičan trik za učenje koji moramo probati: „Tko je ova produktivna žena? Spremna sam za biznis“

U potrazi za motivacijom.

10. studenog 2023 15:13
Svaki savjet za učenje zlata vrijedi

Svaki savjet za učenje zlata vrijedi Foto: brbrrkvn/TikTok/Screenshot

Kad te pritisnu kolokviji ili ispiti, presvlačenje iz pidžame se čini kao nepotrebno gubljenje vremena. Čim se ustaneš, odmah popiješ kavu i doručkuješ da možeš što prije krenuti s učenjem. Međutim, kad kreneš, teško je pronaći toliko potrebnu motivaciju. Na kraju samo gledaš u skriptu i pitanja od prošlih godina i osjećaš se nekako loše.

Ipak, ova je studentica podijelila savjet za lakše učenje koji može pomoć svim curama. Ali i dečkima. Naime, ova djevojka tvrdi da svoju motivaciju za učenje možemo probuditi kad se malo „skockamo“. Vjerojatno ti se na prvu čini nepotrebnim sređivati se za učenje kad si ionako kod kuće za stolom ili na krevetu. Ipak, ona kaže da je upravo to ono što nam treba da pronađemo motivaciju.

 

@brbrrkvn its goofy ali probajte! sig sam da je neka psihologija iza ovog #trikovi #trik #ucenje #savjet #savjeti #savjetizaucenje #studyhack #lifehack #studying #studyaesthetic #studentskizivot #student #unilife #logopedija #rijeka #hrvatska #fakultet #faks ♬ Now That We Don't Talk (Taylor's Version) (From The Vault) - Taylor Swift

 

Savjetovala je da se malo središ, obučeš lijepu odjeću, dotjeraš kosu, malo se našminkaš i odmah ćeš se osjećati bolje i produktivnije. Jednostavno zamisli da ideš na dejt s knjigom.

„I odjednom bum. Tko je ova produktivna žena? Već sam nešto napravila. Ajmo sad malo i učiti. Osjećaš se odmah skockano. Sad sam se spremila i spremna sam za biznis“, ispričala je u videu.

Možda na prvu zvuči malo smiješno, ali kad samo bolje razmislimo, ima smisla. Definitivno ćemo isprobati ovaj savjet. Na kraju krajeva, kad smo očajni, svaki savjet dobro dođe.

Još vijesti