P.S. u Laganini

Amerikanka šokirana navikom europskih studenata: „Nitko od njih 200 nije koristio svih 10 prstiju“

Nakon dolaska u Italiju na studij, jedna stvar kod europskih studenata posebno ju je iznenadila.

3. Siječnja 2023 12:40
Europski studenti na tipkovnicama tipkaju drugačije od drugih.

Europski studenti na tipkovnicama tipkaju drugačije od drugih. Foto: Glenn Carstens-Peters via Unsplash/Unsplash

Europa se po svojim brojnim karakteristikama, navikama i kulturološkim identitetima, često razlikuje s istočnim, ali i zapadnijim dijelovima svijeta. Samim time, često možemo naići na razne sadržaje (blogove, snimke, fotografije) na kojima se dokumentira upravo taj kulturološki šok kada se stanovnici istočnih i zapadnih zemalja čude razlikama na koje nailaze u Europi.

Ova djevojka sada je otkrila samo još jednu od mnogobrojnih razlika koja ju je posebno šokirala prilikom preseljenja u Italiju. Snimila je video za svoj TikTok profil koji je ubrzo postao viralan te trenutno broji više od milijun i 300 tisuća lajkova, a to nam samo dokazuje da nije jedina koju je iznenadila ova navika europskih studenata. 

Isti način tipkanja na laptopu, ali i na mobitelu

Napisala je kako ju posebno iznenađuje to što svi tipkaju sa samo dva prsta, i to se odnosi na kažiprste. Tako je snimila nekoliko osoba tijekom predavanja i zaista, svi tipkaju sa samo dva prsta, nebitno radi li se o tipkovnici na laptopu ili pak na mobitelu.

Čini se da je ovaj „trend tipkanja“ zaista specifičan za Europu, pogotovo zbog viralnog videa, ali i komentara pojedinih TikTok korisnika. 

@ozarayauofficial Lmao back home if u didn’t have atleast 100 wpm, Ure getting roasted #fyp ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Mnogi ne vjeruju da svi studenti tipkaju na ovaj način, a ne uz pomoć svih 10 prstiju. No, osim njih, video su komentirali i oni koji tvrde da nikada nisu imali priliku naučiti tipkati sistemom 10 prstiju (daktilografiju, slijepo tipkanje) što opravdava činjenicu ovakvog tipkanja po tipkovnici.

Još vijesti