M. P. u Nakon predavanja

Ovo ne smijete propustiti! U Zagrebu po prvi puta izložba koju je kreirala umjetna inteligencija

Spoj kreativnosti i tehnologije.

24. kolovoza 2023 12:13
Umjetna inteligencija

Umjetna inteligencija Foto: Canva

U Zagrebu će se, po prvi puta, održati izložba koju je kreirala umjetna inteligencija. Osim što je prva takve vrste, prikazuje kako se kreativnost isprepliće s novim tehnologijama.

Izložba je u javnosti poznatija pod nazivom „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“, a predstavljat će se od 8. rujna u hotelu Zonar u Zagrebu. Posjetitelji će moći vidjeti vizuale u formatu klasičnih slika. Uz umjetnu inteligenciju, izložbu autorski potpisuje Aco Momčilović koji je ujedno organizator i suosnivač Global AI Ethics Institute.

Ideja same izložbe je ponuditi platformu za približavanje trenutnih dosega umjetne inteligencije, kroz neke njene alate, i na način koji je lako doživjeti. Izložbu je najlakše doživjeti vizualnim putem, a u cilju je pokazati da se umjetne inteligencije ne treba bojati, već samo prihvatiti njezine potencijale.

Momčilović ističe da izložba omogućuje da svi budemo svjedoci mogućnosti koje nam dolaze u bliskoj budućnosti, a već sada sve potiče da razmišljaju o svijetu na potpuno novi način. Izložba će se moći pogledati do 22. rujna, a tada se seli u Rovinj na Weekend Media Festival, prenosi tportal.hr.

Još vijesti