M. P. u Postani student

Važan dan za maturante! Objavljene prve orijentacijske rang-liste za upis na fakultete

Liste će se ažurirati svakog punog sata.

28. travnja 2023 14:00
Prečesto provjeravanje situacije može izazvati stres, tako da energiju radije usmjeri na učenje za ispite

Prečesto provjeravanje situacije može izazvati stres, tako da energiju radije usmjeri na učenje za ispite Foto: Canva/ Studiji.hr AZVO/Screenshot

U sustavu „Postani student“ danas su objavljenje orijentacijske rang-liste za upis na studijske programe, gdje svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje s obzirom na prijavljene studijske programe.

Rang-liste su dostupne na spomenutoj mrežnoj stranici unutar izbornika Moji rezultati/rezultati po prijavljenim studijskim programima. Ljestvica je podložna promjenama, a liste će se ažurirati svakog punog sata, stoji na studij.hr.

Maturanti i ostali kandidati koji upisuju fakultet od danas mogu pratiti privremeno bodovno stanje, a sve do objave konačnih rang-lista stanje se smatra privremenim. Podsjećamo da na službenoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje možete vidjeti listu prvih deset studija prema omjeru prvih izbora i kvote.

Državna matura je sve bliže, a na spomenutoj mrežnoj stranici objavljeni su svi važni datumi za one koji upisuju fakultet u 2023. godini, a vjerujemo i da pripreme teku punom parom. Pred vama je možda najduže ljeto, a do uživanja vas dijeli završni ispit iz obveznih i izbornih predmeta – u slučaju da su vam potrebni za upis na željeni studij.

 

Još vijesti