V.K. u Vijesti

[VIDEO] Majke 'ribaju' ruskog političara: 'Vaš sin je na fakultetu, a našu djecu šaljete kao topovsko meso'

Majke nisu zadovoljne jer dok neki riskiraju glavu na ratištu, drugi nastavljaju sa svojim studentskim životom.

7. ožujka 2022 15:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ratnu invaziju Rusije na Ukrajinu pratimo iz dana u dan. Podsjetimo, pisali smo više puta o užasima rata u Ukrajini, kao i o tome kako se studenti snalaze i evakuiraju iz napadnutih gradova.


>>>NEVJEROJATNO: Hrabra studentica izvještava iz srca Kijeva, s fakulteta joj javili da mora pisati zadaću!<<<


U moru raznih video-isječaka i slika ratom pogođene Ukrajine, nedavno se na društvenim mrežama pojavila i snimka na kojoj navodno, ruske majke "ribaju" Sergeja Tsivileva, guvernera ruske oblasti Kuzzbass na jugu Sibira.


>>>[VIDEO] Tisuće studenata ostalo zatočeno u Ukrajini: 'Nikada nisam mislio da ću trčati za životom'<<<


Snimka, očito snimana u tajnosti nije potvrđena, a nisu poznate ni okolnosti pod kojima se guverner sastao s ruskim majkama. Snimka je počela zadobivati i interes javnosti zbog prozivka majki prema guverneru.


"Prevareni smo. Svi smo prevareni", čuje se na snimci glas jedne ruskinje, a guverner joj u pokušaju da se obrani na to odgovara: "Nitko nije prevario nikoga. To su bile vježbe."
"Otišli su tamo kao topovsko meso. Kako to da Bjelorusi nisu poslani na vježbe? Zašto su naši dečki tamo poslani. Nisu obučeni. Pa gledajte te dečke, imaju 20 godina. Pogledajte, svi su mladi. A gdje je vaš sin?", propituju majke.


>>>[VIDEO] 'Sami ćemo pronaći put': Studenti medicine organizirali masovnu evakuaciju iz Harkiva<<<


Guverner im potom odgovara da je njegov sin na sveučilištu. Naime, Guverner ima dvojicu sinova: Antona i Nikitu, a Nikita prema ruskim izvorima studira na Moskovskom državnom sveučilištu internacionalnih odnosa (MGIMO). "Na sveučilištu je dakle", odgovaraju nesretne majke.


Nikiti nije loše / Foto: screenshot via shtab.navalny.com


"Oni su korišteni..."


Kako piše Net.hr, guverner u jednom trenutku pokušava smiriti situaciju koja je eskalirala, sakrivajući se iza parola, dok majke govore da su sve laži i da oni ponavljaju neistine. "Ovo je specijalna operacija, i u ovom trenutku nitko ne može komentirati specijalnu operaciju. Tako treba i biti. Ovi mladići su korišteni…", "Korišteni? Naša djeca su korištena?", bijesni jedna majka na guvernerov izbor riječi.


Foto: screenshot via shtab.navalny.com


>>>Student koji je pratio Muskov avion, sada prati ruske oligarhe: 'Ovo što oni imaju je apsolutno ludo' <<<


Nakon toga, guverner se i dalje floskulama i ponavljanjem pokušava izvući iz neugodne situacije. "Gledajte, možemo vikati, možemo kriviti sve i svakoga, ali dok akcija traje ne možemo donositi zaključke, kritizirati. Kad bude gotovo, a brzo će završiti...", govori ruski političar.


"Kad svi budu pobijeni", prekida ga glas.

izvor: net.hr

Još vijesti