V.F. u Vijesti

Apsurdna priča: Studentica skoro završila u zatvoru jer je na aerodromu u Dubaiju dodirnula zaštitarki ruku

Zadržana je tri mjeseca u Dubaiju.

5. listopada 2023 13:57
Prijetila joj je kazna od godinu dana zatvora

Prijetila joj je kazna od godinu dana zatvora Foto: Canva

Studentica iz SAD-a je doživjela potpuno bizarnu situaciju na aerodromu u Dubaiju zbog koje je skoro završila u zatvoru na godinu dana. Naime, studenticu su optužili da je napala i vrijeđala zaštitarku jer joj je dodirnula ruku kako bi ju maknula s puta, kako ona tvrdi. Studenticu su konačno pustili nakon što je zadržana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gotovo tri mjeseca.

Elizabeth Polanco De Los Santos putovala je iz Istanbula u New York kada se incident dogodio. Iako se suočila sa zatvaranjem u jednom od najozloglašenijih zatvora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, 21-godišnjakinja je „ekstatična“ dok se vraća kući, prema zastupničkoj skupini Detained in Dubai.

Ova studentica s Lehman Collegea zadržana je gotovo tri mjeseca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prvobitno je sletjela u Dubai kako bi presjela na drugi let, ali ona i njezina prijateljica su ipak odlučile istražiti grad. Nakon slijetanja u Dubai i prolaska kroz osiguranje, studentica je zamoljena da skine pojas za struk koji je nosila nakon nedavne operacije, piše Unilad.

Dodirnula zaštitarki ruku

Nakon što su je premjestili u kabinu, tvrdila je da joj je članica osoblja „grubo“ skinula medicinski pojas, a zatim joj se smijala dok se borila da ga vrati natrag. Tada se dogodio navodni napad, a Los Santos je navodno pozvala prijateljicu da joj pomogne i nagnula se pokraj zaštitarke, „nježno“ joj dodirnuvši ruku kako bi je maknula s puta.

Nakon toga je protiv nje podnesena prijava zbog navodnog „napadanja i vrijeđanja“ te je 21-godišnjakinja privedena, što je označilo početak njezine muke. Srećom, skupina za zagovaranje sada izvješćuje da je studentica konačno na putu kući.

Prijetila joj kazna od godinu dana zatvora

Prema Radhi Stirling, izvršnoj direktorici tvrtke Detained in Dubai, ona se 3. listopada ukrcala na let za New York nakon što joj je kazna ublažena. Studentici je bilo rečeno da joj prijeti do godinu dana zatvora.

Stirling je rekla novinarima: „Mi smo naravno zahvalni što je Elizabeth na putu kući, ali je li to stvarno sretan kraj? Trebala je biti kod kuće u svibnju. Umjesto toga, ostali su joj ožiljci neshvatljivo traumatičnog iskustva za mladu studenticu, izgubila je 50.000 američkih dolara za koje nikada neće dobiti nadoknadu. Nadalje, osuđena je na temelju pukih optužbi, osuđena je na godinu dana zatvora, novčano kažnjena i deportirana. To je samo po sebi sramota.“

Nakon pritvaranja Los Santos, povećali su se pozivi na upozorenja za američke turiste koji posjećuju UAE.

Izvor: Unilad

Još vijesti