P.S. u Vijesti

Djelatnici riječke menze kuhaju na još jednoj „Gastrofešti“ – pripremaju 200 kilograma bakalara

Studentski centar u Rijeci često sudjeluje u raznim gradskim aktivnostima!

22. prosinca 2023 10:42
Prošlogodišnja

Prošlogodišnja Foto: Studentski centar Rijeka/Facebook

Već nekoliko godina zaredom, kuhati i djelatnici studentskog restorana u Rijeci, tradicionalno pripremaju blagdanske obroke na Trgu 128. brigade HV-a.

Naime, ova gastrofešta se održava već godinama, a riječki djelatnici njihovih studentskih menzi, i drugi suradnici, ove će godine, točnije u petak, pripremati frigane ribice, bakalar na gulaš i bakalar na bijelo, kako piše Svjetionik.

Gaštrofešta počinje u 9 sati ujutro gdje će se prvo dijeliti frigane ribice, a zatim kreće i podjela bakalara na gulaš, dok će se zadnji dijeliti kanapei od bakalara na bijelo svim posjetiteljima, uz čašu dobrog vina.

Gastrofešti trebao bi se pridružiti i riječki gradonačelnik Marko Filipović, a sveukupno bi djelatnici riječkog Studentskog centra trebali podijeliti otprilike 2.000 porcija friganih ribica i 2.500 porcija bakalara na gulaš te otprilike 3.000 kanapea od bakalara na bijelo, a naposljetku i otprilike 3.000 čaša vina.

Čak 200 kilograma bakalara

Riječki djelatnici bit će glavni zaduženi za pripremu bakalara, pa će ga samim time potrošiti otprilike oko 200 kilograma, kao i 100 litara maslinovog ulja potrebnog za pripremu, te 300 kilograma krumpira.

Za kanape sendviče, također s bakalarom, bit će zaduženi „Vinotel Gospoja“ iz Vrbika, a cijelu Gastrofeštu organizira Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke. Pohvale za riječki Studentski centar i njihovo aktivno sudjelovanje u ovakvih aktivnostima!

Još vijesti