V.F. u Vijesti

Noćas izgorio zagrebački klub Mint u koji su izlazili mnogi studenti: „Izlasci su top, tu sam stekla mnoga prijateljstva“

Morat će otkazati nadolazeće evente.

19. rujna 2023 14:20
Mint je jedan od najpopularnijih klubova u Zagrebu

Mint je jedan od najpopularnijih klubova u Zagrebu Foto: mintzagreb; Instagram/Screenshot

Poznati zagrebački klub Mint je noćas izgorio. Vatrogasci su dobili dojavu o požaru nešto poslije 3 sata, a ozlijeđenih osoba nema, kako piše Dnevnik.hr.

Iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba kažu kako su dojavu dobili od osobe koja je s trećeg kata vidjela otvoreni plamen, ali nije mogla locirati mjesto požara. Vatrogasci su se na intervenciju odmah odazvali i locirali mjesto buktinje u 3:14 sati.

Požarom je zahvaćena prostorija površine 20 x 15 metara, ostale prostorije na objektu bio je ispunio dim, ali bile su zaključane, kao i one na katu, pa se vatra nije proširila. Zidovi kluba koji su obloženi drvom, spužvom i tkaninom od požara su teško oštećeni. Ukupno 14 vatrogasaca bilo je na terenu, dva sata trajala je borba s buktinjom, a otprilike pet sati trajala je cijela intervencija.

Noćni klub Mint se nalazi u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci. Otvoren je 2019. godine, a vlasnik mu je Kristijan Babić.

Razočarani studenti

U ovaj klub izlaze i mnogi studenti. Iako cijene možda nisu baš prilagođene studentskom budžetu, to ih ne sprječava previše. Vjerujemo da su mnogi jedva čekali nove izlaske, ali čini se kako će se ipak morati malo strpiti. Jedna od njih je i studentica Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta koja nam je ispričala da joj je Mint najdraži klub.

„Jako sam se veselila otvorenju i jako mi je žao što je izgorio zato jer mi je to najdraži klub u koji smo izlazile ja i kolegice s faksa. Neću moći izlaziti tamo neko vrijeme, ali to vjerojatno neće biti predugo, brzo će oni to renovirati. Ima drugih klubova u Zagrebu gdje mogu ići, ali Mint je jedan od boljih i jako mi je žao što nećemo moći ići ondje jedno vrijeme jer smo tu stekle mnoga prijateljstva“, ispričala nam je.

Ističe kako su izlasci u Mintu posebni i nada se da će ga obnoviti što prije.

„Izlasci u Mintu su top, pogotovo kad imaju nekog pjevača, kad pozovu nekoga. Od ekipe, do pjevača uvijek je sve na nivou i stvarno nemam primjedbe. Jedino cijene možda nisu baš pogodne za studente, ali onaj želi ići, taj će i platiti“, dodala je.

Studentica s Fakulteta političkih znanosti se nada da će renovacija biti brzo gotova jer želi vidjeti njihov poznati kabaret.

„Ne izlazim baš po zagrebačkim klubovima, ali mi prijateljica već dugo priča da želi ići u Mint na kabaret. Do sada se to još nije realiziralo, ali se nadamo da će ga što prije renovirati da konačno odemo. Nismo nikada bile ondje, ali smo čule doživljaje. Nije baš klub koji je financijski pristupačan studentima, da tako kažem, ali mnogi izlaze tamo. A i treba se nekad malo isprsiti i počastiti se“, rekla je.

Morat će otkazati nadolazeće evente

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a vlasnik Babić je na pitanje na što sumnja odgovorio da je za sada neozbiljno izlaziti sa bilo kakvim izjava što je uzrok, jesu li to instalacije ili nešto drugo, prenosi Dnevnik.hr.

„Pričekat ćemo policiju dok ona napravi svoj posao“, zaključio je Babić.

Mint je nakon ljetne pauze trebao uskoro ponovno otvoriti svoja vrata, a otvorenje se očekivalo kroz desetak dana.

„Nažalost ova situacija koja se dogodila u samom finalu otvorenja kluba je veliki udarac“, naglasio je.

Na pitanje je li primao ikakve prijetnje rekao je da nije.

„Nikakve prijetnje nismo dobivali. Nismo ni s kim bilo u nikakvom sukobu, nije bilo nikakve zavade, tako da nam je ovo baš simptomatično da se dogodilo prije otvorenja. Teško mi je davati bilo kakve izjave u smjeru bilo čega, ne znamo ni mi o čemu se radi, čekamo očevid“, ispričao je Babić.

Potvrdio je da je dosta toga izgorjelo, ali je dodao da će napraviti detaljni pregled čim završi očevid. Unutra je bila sva oprema spremna za otvorenje kluba.

Naglasio je da je sve bilo prekriveno nadzornim kamerama, ali još uvijek nisu uspjeli otkriti od kuda je krenuo požar. Osim toga, kaže da će sigurno morati otkazati nadolazeće evente, jer će biti potrebno vrijeme da se klub dovede u prijašnje stanje.

Još vijesti