M. P. u Vijesti

I to smo dočekali! Linija koja će prometovati oko jezera na Jarunu

U planu je 11 novih autobusnih stajališta.

27. travnja 2023 15:58
Zagrebačko jezero Jarun

Zagrebačko jezero Jarun Foto: Mario Krpan/Shutterstock

Ovog vikenda bit će završeni radovi obnove prometnice Aleje Matije Ljubeka, a najavljuje se i nova prometna regulacija, kao i niz aktivnosti koje će doprinijeti razvoju Rekreacijsko-sportskog centra Jarun.

U planu je širenje biciklističke staze i uvođenje gradskog prijevoza na tom području, a to se odnosi na ZET-ov autobus oko jezera na Jarunu. Na taj način olakšat će se dolazak na jezero za veliki broj građana, a linija će prometovati samo vikendom.

Nova prometna regulacija uvodi dva prometna traka za dvosmjeran biciklistički promet na unutarnji obod Aleje Matije Ljubeka koji će biti bliže jezeru, a time će se i izbjeći presijecanje biciklističkog i motornog prometa.

Postojeća ZET-ova linija 113, koja je do sada prometovala od Remize do okretišta na Hrgovićima, vikendom će se produljiti na način da će autobus napraviti krug oko jezera. Linija će imati 11 novih autobusnih stajališta, uz polaske svakih 45 minuta, a građane se time potiče da na jezero dođu javnim prijevozom, prenosi n1info.hr

 

Još vijesti