P.S. u Vijesti

Student iz Tuzle osvojio stipendiju na svjetski poznatom sveučilištu – gotovo savršeno riješio testove za prijavu

Veliko je postignuće dobiti ponudu za studij od svjetski poznatih sveučilišta

14. srpnja 2023 10:56
Sveučilište Princeton

Sveučilište Princeton Foto: Canva

Upasti na neke od najpoznatijih i najprestižnijih svjetskih fakulteta ogroman je uspjeh! No, dobiti i stipendiju koja će pokriti njihovu školarinu, koja se gotovo na svim svjetskim fakultetima plaća u velikim iznosima, još je veće postignuće.

To je uspio postići Edin Hasanović, student iz Tuzle koji je ostvario pravo na punu stipendiju i to, ni manje ni više, nego na Princetonu! Sveučilište Princeton jedno je od najpoznatijih i najprestižnijih na cijelom svijetu, a nalazi se u SAD-u, točnije, u New Jerseyju.

Kako piše Avaz, Edin je završio Elektrotehničku srednju školu u Tuzli nakon koje se odlučio na Princeton. No, prijava nikako nije bila laka, ali su Edinu u prilog išla sva natjecanja i postignuća koja je ostvario tijekom svojeg srednjoškolskog obrazovanja, pogotovo ona iz matematike, programiranja i iz engleskog jezika.

Izvrsno riješio sve potrebne testove

Prije svega, i više no uspješno je položio Test of English as a Foreign Language na kojem je ostvario 117 od ukupnih 120 bodova. Nakon toga, polagao je i Scholastic Aptitude Test na kojem je ostvario čak 1550 od ukupnih 1600 bodova!

Upravo zbog toga dobio je ponudu ne samo od Princetona, već i od drugih poznatih američkih sveučilišta. Na ovom iznimnom uspjehu čestitao mu je Edhem Eddie Čustović, profesor u Australiji koji često progovara o uspješnim ljudima i studentima iz Bosne i Hercegovine, koji je i podijelio ove sretne vijesti sa širom javnošću.

„Čestitam Edine na velikom uspjehu. Posebno hvala tvojim roditeljima i obitelji na podršci i sjajnim profesorima koji su bili uz tebe“, napisao je Edhem.
 

Još vijesti