P.S. u Vijesti

Organizira se tribina o reproduktivnom zdravlju: Teme o HPV-u, raku vrata maternice i ginekološkim pregledima

Svi studenti riječkog sveučilišta pozvani su na ovu bitnu tribinu o reproduktivnom zdravlju.

22. Siječnja 2024 12:18
Reproduktivno zdravlje

Reproduktivno zdravlje Foto: Canva

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Ligom protiv raka Primorsko-goranske županije organizira tribinu povodom obilježavanja Dana mimoza, nacionalnog dana borbe protiv raka maternice, kao i ujedno Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice.

Pozvani su svi studenti riječkog sveučilišta na tribinu o reproduktivnom zdravlju u Akvarij Kampusa Sveučilišta u Rijeci, na adresi Radmile Matejčić 5. Tribina će se održati 23. siječnja, a počet će u 15 sati poslijepodne, kako navodi Svjetionik. Na tribini će biti razni gosti koji će voditi tribinu na temelju različitih tema, od kojih je svaka dodijeljena jednom gostu.

Čak tri gosta s različitim temama

Tako će Helena Glibotić Kresina, dr.med.spec. javnog zdravstva te voditeljica Odjela za javno zdravstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije provesti tribinu na temu „Kretanje raka vrata maternice u svijetu i u Hrvatskoj – na što nas upozoravaju brojke?“. Od ostalih tema, provest će se i tribina pod nazivom „HPV i kako ga spriječiti?“, a o tome će nešto više reći Nataša Dragaš Zubalj, dr.med.spec. školske i sveučilišne medicine, Voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine i zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Iduća tema bazirat će se na ginekološkim pregledima, odnosno, kako glasi: „Zašto je važno odlaziti na redovite ginekološke preglede?“, a predvodit će ju Ljerka Polić, dr.med.spec. ginekologije i opstetricije te voditeljica Odjela zdravstvene zaštite žena Doma zdravlja Primorsko-goranske županije. Moderatorica tribine o reproduktivnom zdravlju je Iva-Sorta Turina, dr.med., univ.mag.med., spec. Javnozdravstvene medicine te voditeljica Odsjeka za zdravstvenu izobrazbu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Svi studenti i studentice su pozvani, a s obzirom na tematiku tribine i dan obilježavanja, od bitne je važnosti poslušati ove stručnjake i specijaliste.

Još vijesti