V.F. u Vijesti

Završena obnova zagrebačkog fakulteta vrijedna više od 4,6 milijuna eura

Sve djelatnosti se vraćaju u zgradu.

14. studenog 2023 11:20
Studenti se vraćaju u zgradu fakulteta

Studenti se vraćaju u zgradu fakulteta Foto: Canva

Službeno je objavljen završetak radova obnove zgrade Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nakon potresa. Povodom toga je održana i konferencija za medije na kojoj su govorili dekan KBF-a u Zagrebu prof. dr. sc. Josip Šimunović, zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, veliki kancelar Fakulteta Dražen Kutleša, ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić te voditelj operacija obnove Filip Čorić iz SCGC Savjetovanje d.o.o., prenosi IKA.

Sve djelatnosti KBF-a se tako vraćaju u zgradu sjedišta. Na konferenciji je ministar Fuchs naglasio da je zgrada KBF-a jedna od prvih zgrada Sveučilišta u Zagrebu koja je u potpunosti obnovljena naglasivši da je projekt vrijedan više od 4,6 milijuna eura. Istaknuo je da se radi na 75 objekata te da je preostalo još 67 građevinskih zahvata.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu je poručio da je zgrada KBF-a sada stabilna i sigurna za studente i djelatnike. Osim toga, napomenuo je da je zgrada unaprijeđena u odnosu na prijašnje stanje.

Izvor: IKA

Još vijesti