Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Proširite vinske horizonte: Studenti organiziraju Dane vina na PBF-u

MojFaks | Događanja, 24.04.2017.Proširite vinske horizonte: Studenti organiziraju Dane vina na PBF-u

O najpoznatijim vinskim sortama, odabiru kvalitetnog vina te deklaracijama svaki vinoljubac ili onaj tko će to tek postati može naučiti više na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Studentska udruga Probion organizira Dane vina u prostorijama PBF-a, a održavat će se od 2. do 5. svibnja u 18 sati. Na ovim vinskim danima predavanja i radionice držat će vrhunski stručnjaci iz tog područja kao što su doc.dr.sc. Leo Gracin s PBF-a i doc.dr.sc. Darko Preiner sa Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo Agronomskog fakulteta.

Drugi dan, 3.svibnja u 18 sati, udruga studenata organizira radionicu ''Prvi susret s vinom'' koju će održati jedna od najcjenjenijih i najpoznatijih sommelierki na našim prostorima, Jelena Šimić Valentić. Tu će posjetitelji naučiti kako se vino kuša analizom putem vida, njuha i okusa kroz organoleptičku analizu vina, prepoznati finoću, dubinu i kompleksnost vina, odabrati vino za svaku prigodu te što je vinski bonton i kultura stola. Budući da je radionica zatvorenog tipa, zainteresirani se mogu prijaviti preko linka.


Izvor: Pixabay

K tome, posjetitelji će saznati da i najbolje jelo može pokvariti loš izbor vina pa stoga više o sljubljivanju jela i vina za vrhunac gastronomskog užitka može se saznati od predavača enologa. Više o ovoj zanimljivoj vinskoj manifestaciji možete saznati na linku.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


Dani vinavinoPBFProbionKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se