Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tribina Psihofarmaci u psihijatriji – potreba ili nasilje?

MojFaks | Događanja, 02.03.2016.Tribina Psihofarmaci u psihijatriji – potreba ili nasilje?

U okviru ciklusa tribina pod naslovom Bioetički utorak, Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku u suradnji sa zagrebačkom podružnicom Hrvatskog bioetičkog društva organizira tribinu na temu Psihofarmaci u psihijatriji – potreba ili nasilje?.

Tribina će se održati u utorak, 8. ožujka 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta.

Usprkos dugoj povijesti, medicinskom i društvenom značaju te javnoj prisutnosti psihijatrije kao teorije i prakse, mnoge su psihijatrijske teme još uvijek tabu. Jedno takvo pitanje tiče se primjene lijekova koji utječu na psihičko stanje, odnosno psihofarmakološke terapije koja dominira nad suvremenom psihijatrijom.

Uzme li se u obzir činjenica da broj psihički oboljelih osoba u svijetu i Hrvatskoj neprestano raste, potrebno je stalno ispitivanje institucionalizirane psihijatrijske prakse. Cilj je ove tribine doprinijeti kritičkom propitivanju pozitivnih i negativnih aspekata psihofarmakološke terapije, odnosno psihičkih i fizičkih učinaka primjene lijekova, pri čemu će se nezaobilazno ispitati razvoj tog tipa tretmana te širi kontekst njegova postojanja.

Gosti tribine su: dr. sc. Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju „Vrapče“ u Zagrebu, dr. sc. Martin Kuhar sa Zavoda za povijest i filozofiju znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, te dr. sc. Robert Torre, dr. med., spec. psihijatar s Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu.

Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić, mag. phil., asistent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Više detalja možete pronaći ovdje.

L.B./foto: Facebook


Bioetički utorakPsihofarmaci u psihijatrijiHrvatsko bioetičko društvoVlado JukićMartin KuharRobert TorreLuka JanešLuka PerušićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se