Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Večer posvećena studentima: 'Dnevnik jednog luđaka' na Sceni Ribnjak

MojFaks | Događanja, 18.03.2016.Večer posvećena studentima: 'Dnevnik jednog luđaka' na Sceni Ribnjak

Dnevnik jednog luđaka N. V. Gogolja jedan je od najranijih detaljnih prikaza shizofrenije, nastao puno prije nego je bolest dobila svoje mjesto i ime u medicini.

Scena Ribnjak, novopokrenuta scena u samom centru Zagreba, u četvrtak, 07. travnja organizira večer posvećenu studentima uz predstavu N. V. Gogolja: 'Dnevnik jednog luđaka'.

Gogoljeva pripovijetka ne analizira bolest u medicinskog smislu, već propituje društvo u kojem pojedinac pokušava pronaći smisao vlastitog postojanja, društvenog položaja i identiteta uopće.

Glavnu ulogu igra višestruko nagrađivani glumac Ozren Grabarić, za produkciju je zaslužan Moving Music Theatre iz Makedonije, a umjetnički direktor je Marjan Nećak.'...Već dugo nismo vidjeli monodramu odigranu s toliko promišljenosti, originalnosti i gorkohumorne lucidnosti kao u slučaju Grabarićeva opernog „Luđaka“. Nova scena i beskompromisna glumačka investiranost u ulogu zasigurno obećavaju diskretnu revitalizaciju domaćeg glumišta. Barem na novoj adresi u izvedbeno dugo zanemarenom i kulturalno marginaliziranom Parku Ribnjak.' Nataša Govedić za Novi list'Grabarić vrlo dobro utjelovljuje Gogoljeva protagonista, istražujući izvitoperenu percepciju svijeta jednog činovnika kojeg društvo marginalizira i otpisuje kao nepoželjnog. To prilično složeno Gogoljevo djelo iščitao je vrlo strastveno, pokazavši brojnoj publici da smo svi mi u biti na neki način u sukobu sa stvarnošću.' Vanesa Begić za Novi list

Jezik izvedbe je engleski i španjolski uz titlove na hrvatskom.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna studenti mogu kupiti radnim danom na blagajni Scene Ribnjak od 10 do 14 sati ili rezervirati na broj telefona 01/4814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr


Scena RibnjakpredstavakulturaGogoljDnevnik jednog luđakaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se