Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Novost za studente koji traže povremeni posao: Mjesto na kojemu možete ocijeniti poslodavca i bez iznimke vidjeti satnice

MojFaks | Karijera, 09.02.2018.Novost za studente koji traže povremeni posao: Mjesto na kojemu možete ocijeniti poslodavca i bez iznimke vidjeti satnice

Portali, aplikacije i platforme za traženje posla mnogima su uvelike olakšale ovu potragu. Baš kao i svima drugima, studentima je bitno da rade i imaju vlastiti novac u džepu, iako se radi uglavnom o povremenim poslovima. Upravo za takve povremene poslove - osobito za mlade i studente - specijalizirao se portal danasradim.hr.

Danasradim.hr jedan je od portala za traženje posla, a riječ je o povremenim poslovima koji će mnogima dobro doći. Pokretači portala su Maja Bogović i Nikola Jurčić koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u velikim korporacijama na sofisticiranim i tehnološki složenim projektima. Ugled pokretača već je poznat u poslovnim krugovima te je upravo je znanje, iskustvo, želja za promjenom i boljitkom povezala da zajedničkim snagama realiziraju i sprovedu u djelo svoj projekt.


Izvor: danasradim.hr

Sama ideja za danasradim.hr nastala je zbog snažne potrebe tržišta za promjenom i poboljšanjem tržišta rada. Gledajući što se događa na tržištu rada u Hrvatskoj, poteškoće s pronalaskom adekvatnog posla i zabrinjavajući trend odlaska mladih i visokoobrazovanih ljudi u inozemstvo, ovaj duo shvatio je da je došlo vrijeme da pokušaju nešto promijeniti i ponuditi novo na tržištu rada. Cilj im je putem platforme povezati ponudu i potražnju za takvim oblicima rada, koja u Hrvatskoj postoji, ali nedostaju institucije koje bi bolje posredovale između poslodavca i posloprimca.

Porazgovarali smo s već spomenutim Nikolom Jurčićem, suvlasnikom firme i voditeljem marketinga, o tome što to drugačije danasradim.hr nudi studentima i koje su posebnosti ovog portala.

Studenti iz različitih dijelova Hrvatske pomoću danasradim.hr će lakše naći posao


Ideja portala danasradim.hr je da poslovi budu dostupni svima pa će tako i studenti najlakše doći do željenog posla. Nikola nam kaže nam da će zahvaljujući ovom portalu, primjerice, student iz Osijeka bez puno muke naći posao u Dubrovniku.

...Aplikacijom do savršenog posla: 'yourJob' spaja poslodavce i studente...


...Neki tulumare na studentskim srijedama, a drugi rade: 3 studentice ispričale zašto bi baš SVAKI student trebao RADITI uz faks...


"Ako neki kafić ili hotel traži osobu za sezonski rad tijekom ljeta, oglas bi inače trebao slati na svih 15 studentskih centara, koliko ih ukupno ima u Hrvatskoj. Ovako je dovoljno da se prijavi na danasradim.hr i njegov oglas sa svim bitnim informacijama (satnica, radno mjesto, lokacija rada) je dostupan i vidljiv svima. Nakon toga poslodavac se na jednostavan način registrira u bazu studentskog servisa dotičnog grada. Tako da se može reći da smo mi produžena ruka i poslodavcima i studentskim servisima: poslodavcima kako bi mogli pronaći studente sa svih servisa, a student-servisima kako bi svojim korisnicima omogući da rade na atraktivnijim poslovima i lokacijama", pojašnjava Nikola Jurčić.


Izvor: danasradim.hr

Na portalu se obostrano ocjenjuje: radnik ocjenjuje poslodavca, ali i poslodavac zaposlenika


Portal danasradim.hr funkcionira po principu obostranog ocjenjivanja. To znači da, po završetku svog posla, radnik ocjenjuje poslodavca kod kojega je radio, a taj isti poslodavac ocjenjuje radnika. Tako ocjene postaju transparentne i vidljive svima, a služe kao pomoć drugim radnicima prilikom odabira posla, odnosno poslodavcima prilikom lakšeg izbora radnika, što je još dodatni plus u procesu traženja posla.

...Koliko su plaćeni najpopularniji poslovi među studentima u Hrvatskoj? Donosimo popis stvarnih satnica i poslova!...


"Ukoliko se pokaže da je neki poslodavac često loše ocijenjen ili da se ne pridržava dogovorenog, iz njegovih loših ocjena bit će vidljivo i jasno o kakvom poslodavcu se radi pa samim time za njega neće biti iskazan interes od strane radnika", kaže Nikola Jurčić.

Ono što danasradim.hr čini drukčijim jest transparentnost


Kao što je već napomenuo Jurčić, satnice su u oglasima na danasradim.hr istaknute. Kako kaže, sve je transparentno jer se odmah može vidjeti nudi li neki poslodavac nižu cijenu satnice od one koju posloprimac očekuje.


Izvor: Pixabay

"Danasradim.hr je poseban po tome što smo transparentni, dostupni svima te nudimo dvosmjernu komunikaciju na relaciji radnik-poslodavac i poslodavac-radnik. Svi koji traže posao trebaju napisati u čemu su dobri (navesti svoja znanja, dodatne vještine i sposobnosti) za posao koji ih zanima. Upravo na temelju provjerenih vještina, ali i ocjena radnika, poslodavac može brzo i lako izabrati adekvatnog radnika za svoj posao. Osim toga, nudimo na jednom mjestu, pod nazivom Informativka, sve informacije i savjete oko zapošljavanja. U Informativki jednostavno pretražujte, čitajte zanimljive članke i informirajte se o tržištu rada privremenih i povremenih poslova", kazao nam je Jurčić.

Danasradim.hr svakako će dobro doći studentima koji traže povremene poslove, a žele odmah vidjeti za koju satnicu će raditi te saznati kakav je poslodavac.

Ivana Petrić
foto: Danasradim.hr


danasradim.hrdanas radimtraženje poslastudentski posaoprivremeni posloviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se