Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Neumjerenost u jelu u menzi: 6 smrtnih studentskih grijeha

MojFaks | Laganini, 21.10.2016.Neumjerenost u jelu u menzi: 6 smrtnih studentskih grijeha

Griješiti je ljudski, a na fakultetu imamo svoje 'grešne epizode' vrlo često. Za vrijeme ispitnih rokova neumjereni smo u prejedanju slatkišima, a lijenost se ponekad čini kao naše prirodno stanje.

Sve ono što "zgriješismo" na faksu nas je podučilo nečemu, a držimo li se naučenoga ili ne - to je pak drugi par rukava. Budući da nam se u studentskim godinama sve prašta jer smo mladi i (kao) ne znamo za bolje, ni mi nismo ovdje kako bismo vam "popovali".

Zapravo, tu smo da vam olakšamo pa smo zato složili listu najvećih studentskih "grijeha" kako biste vidjeli da svi studenti zapravo isto "griješe":

Neumjerenost u jelu odmah nakon dobivanja iksice u ruke


Image result for eating gif


Jedan od nama osobno najdražih grijeha jest neumjerenost u jelu jer svi znaju da tko ne voli puno jesti, taj nije dobar čovjek. Čim zaprimimo "ganc novu" iksicu u ruke, krećemo put menze i tu počinje show program s hranom.

Sve nam se odjednom čini jako fino i jako jeftino, a sline kreću pri samoj pomisli na današnji meni. U redu, vjerojatno malo pretjerujemo, ali za vrijeme ispitnih rokova svi se pretvaraju u totalne izjelice i to osobito slatkog. Tijekom tih dana živimo totalni 'junk', a ni malo nas za to nije briga.

Neumjerenost u piću tijekom brucošijada i studentskih večeri


Image result for drinking gif


Tko je još vidio doći na brucošijadu i gospodski uživati samo u jednom pivu? Nitko naravno, a neki se totalno zanesu cijelom atmosferom pa pretjeraju i kada je u piću riječ.

S druge strane, studentske večeri s dosta velikim popustima u određenim klubovima i kafićima isto tako mame na neumjerenost u cugi, ali studentima to uglavnom ne smeta.

Lijenost tijekom cijele akademske godine


Image result for lazy gif


Lijenost uglavnom dođe na naplatu i tada sami snosimo posljedice za svoje odgađanje svega ikad. Iako su neki više lijeni od drugih, ovi ekstremno lijeni se pretvore u totalne radoholičare kako se približava kraj semestra.

Normalno, uvijek ostane zadaća, seminara i drugih radova za napisati, ali i molbi upućenih profesorima kako bi se ipak "iskamčio" potpis.

Zavist kada je riječ o cimeru


Image result for roommate gif


Ovdje ne govorimo o situaciji kada je netko zavidan jer njegov cimer ima bolje ocjene nego kada student zavidi svom kolegi što ima tako dobrog cimera. Ovo najbolje znaju oni koji su prošli pravi pakao s cimerima, a k tome, nisu se opekli samo jednom. Tada jako zavide svojim kolegama koji imaju "normalne" cimere jer im se čini da svi mogu imati skladne odnose samo ne oni sa svojim cimerom.

Kada se "bludnost" omakne


Image result for hooking up gif


Nećemo glumiti svece pa reći da studenti sigurno nisu nikada imali seks na jednu noć i slične stvari jer realno gledano, studentske godine su najbolje za eksperimentiranje s nekim stvarima. Nitko ne bi trebao poticati "bludnost", ali svi znamo koliko nam hormoni podivljaju nakon dvije čašice tekile, krigle piva i pogleda simpatije koja nam se sviđa već neko vrijeme.

"Hejt" upućen profesorima


Izvor: QuickMeme

Što bi se žargonom društvenih mreža reklo, neki profesori jednostavno nisu "lajkabilni" te se prema studentima odnose kao prema najvećim idiotima pa ne čudi kada studenti prema njima stvore averziju.

No, morate priznati da neke od profesora totalno hejtamo zbog vlastitih grešaka – nismo dovoljno učili za ispit pa smo ga pali ili se nismo potrudili napisati seminar, a nakon loših bodova počnemo profesoru "skidati sve s nebesa". Kao što svi znamo, mržnja nije neka sretna opcija jer nas u globalu čini nesretnima, stoga se "manite ćorava posla".


Ivana Petrić

foto: Shutterstock


studentski grijesigrijehstudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se