Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Možemo li to nekome prijaviti? Iritantne studentske objave na društvenim mrežama

MojFaks | Laganini, 21.10.2016.Možemo li to nekome prijaviti? Iritantne studentske objave na društvenim mrežama

Jutarnji rituali većine studenata uključuju ispijanje kave i surfanje netom, što uglavnom znači pregledavanje društvenih mreža. No, nerijetko kava završi u 'ćorsokaku' jer je netko od kolega upravo objavio status 'Položen i zadnji ispit, a sada pravac burza'.

Ne zagrcnemo se zbog činjenice što će kolega ići na burzu nego zato što se javno hvali nečime što smatra uspjehom, a uglavnom ćemo svi doći na tu razinu, samo je pitanje vremena. To je samo jedna u nizu iritantnih objava na Fejsu kada se o studentima radi, a vjerujte – ima ih hrpa.

Budući da su danas društvene mreže postala mjesta okupljanja, korisnici imaju potrebu izvještavati sve žive o tome što su jeli, kad su piškili i druge stvari, a mi smo izdvojili najiritantnije studentske objave s kojima se možete susresti svaki dan.

Fotke ozljeda i selfiji iz bolnice


Izvor: Flickr

Jako je ružno kada netko slomi nogu ili mora primati infuziju, a još je ružnije kada uzme mobitel i ide to slikati pa podijeliti s "prijateljima".

U redu je takvu fotku podijeliti s pravim prijateljima, ali ne i s gomilom ljudi na fejsu koje uglavnom niti ovako ne pozdravljaju. Te fotke i selfiji iz bolnice su nešto zapravo intimno i ne razumijemo što drugo student želi izazvati osim žaljenja i ispitivanja "Što je bilo?" svakih pet minuta.

Kompulzivno "check in-anje"


"Marija je u menzi Studentskog centra", piše u objavi studentice. Svakih pola sata do sat vremena Marija je posvuda, a to znamo jer je za svako mjesto upotrijebila "check in" opciju.

Naravno da je fora staviti gdje smo ako se radi o nekom cool mjestu, ali ako svoj dnevni odlazak od kuće do tramvaja pa do faksa stalno obilježavamo sigurno ćemo ljudima ići na jetra. Marija, zapamti – nije važno gdje si nego s kim si i da , to ne znači da sada uz "čekiranje" moraš i taggati još sto kolega.

Statusi tipa "U fazi sam brisanja frendova pa ako ovo pročitaš znaj da si sretnik"


Neka hvala, ovakva nas osoba može slobodno maknuti jer očito se radi o nekome tko želi stvoriti dojam da smo mi prepušteni njegovoj milosti. Studentima s ovim statusima poručujemo da se skuliraju jer kada se frendovska lista briše, zaista nije potrebno ništa naglasiti.

Preduge kuknjave o učenju


Image result for facepalm gif


Nema onoga tko se za vrijeme studiranja nije barem jednom požalio cjelokupnoj FB javnosti o aktualnom problemu koji ga muči, ali ovi koji konstantno kukaju o tome moraju znati da ulažu previše energije u totalno krive stvari.

Prvo, za vrijeme pisanja tog statusa mogli su se malo opustiti, koncentrirati i napraviti sve da krenu konačno s učenjem, a drugo – koga to uopće briga? Zar ne bi trebali kukati mami ili najboljoj prijateljici?

Česte "vijesti" iz ljubavne veze


Spomenari i leksikoni su bili fora u svoje vrijeme, a danas kao da ih je Fejs zamijenio. Neki ljubavni parovi uglavnom zaborave da Fejs nije spomenar pa onda objavljuju fotke s popratnim opisima: "Moj dečko je najbolji na svijetu, a sada ću vam reći i zašto...".

Iskreno, vrijeme je da to kažeš njemu, a ne nama, a osobito ne javno. Zapamtite – malo privatnosti u vezi ne škodi.

Fotke koje su očito tu za pecanje komplimenata


Image result for rolling eyes gif


Budući da smo ljudi, većina nas voli dobiti odobravanje drugih pa samim time i komplimentiranje. Istina je da nam nečiji kompliment može popraviti dan, ali očajno pecanje istih baš i nije neka odlika.

Radi se uglavnom o selfijima u čijem opisu stoji nešto ovako: "Danas nisam baš lijepa, ali nema veze, evo selfija", a jasno je da će komentari biti: "Pričaš gluposti, prelijepa si" i slično.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


Facebookdruštvene mrežeiritantne objaveKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se