Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Napokon izum s kojim je vaš bicikl siguran: Lokot koji lopove tjera na povraćanje

MojFaks | Laganini, 25.10.2016.Napokon izum s kojim je vaš bicikl siguran: Lokot koji lopove tjera na povraćanje

Krađe bicikala nisu ništa novo, a svi oni kojima je barem jednom ovo prijevozno sredstvo bilo ukradeno, znaju da bi lopova najradije zadavili vlastitim rukama.

No, sada te iste lopove može "zadaviti" smrad koji ispušta lokot vašeg bicikla, a radi se o izumu koji se zove 'Skunk Lock'. Ime je dobio po simpatičnoj životinjici tvoru koja ispušta neumoljivo odvratne mirise koji tjeraju na povraćanje.

...Pametan i električan: hrvatski student osmislio bicikl koji je nemoguće ukrasti...


Baš zato će se izrigati i lopovi koji se namjere na bajk koji je zalokotan "Skunkom". Tvorac ove inovacije je Daniel Idzkowski iz San Francisca kojem su dozlogrdile krađe bicikala, a kap koja je prelila čašu bila je krađa prijateljevog bicikla koji je bio zaključan čak s dva lokota.Ovaj lokot je mješavina željeza i ugljena, a u samom centru nalazi se mini spremište s plinovima koji su toliko jaki da ako se i pokuša prerezati samo 30 posto lokota, kreće povraćanje i teško disanje za lopova.

..Uz kamere i zaštitare u studentskim domovima - bicikli ipak postaju plijenom lopova...


"Lopov će dobiti istu reakciju kao da je omamljen suzavcem, a upravo to sam htio i postići jer će svaka osoba koja pokuša ukrasti bicikl početi povraćati i odmaknuti se od njega. To je reakcija koju sam htio dobiti", otvoreno kaže Daniel.

Uzgred budi rečeno, ovaj lokot i njegovi plinovi prošli su sigurnosna testiranja u SAD-u i u Europi što znači da ga možemo kupiti bez straha za zdravstvenu ispravnost ovog genijalnog izuma.

Ivana Petrić
foto: screenshot/YouTube


Skunk Locklokot za biciklpovraćanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se