Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Nemam ni za puding u menzi': Znakovi da si totalni 'siromah' među kolegama s faksa

MojFaks | Laganini, 11.01.2017.'Nemam ni za puding u menzi': Znakovi da si totalni 'siromah' među kolegama s faksa

Biti student uglavnom znači 'biti siromašan' pa zato nije ništa čudno da smo tijekom studija u totalnoj dekintaži. Opet, neki od nas bolje raspolažu lovom dok se drugi, barem na početku mjeseca, ponašaju rastrošno kao da su članovi obitelji Rockefeller.

Kako god okrenuli – većina nas nalazi se u sličnoj financijskoj kaljuži tijekom faksa, ali svi znamo barem jednu osobu koja je uvijek bez kinte. U slučaju da ne znate takvu osobu onda ste sigurno ta osoba vi i vaši kolege vas pamte kao totalnog "siromaha".

Bez obzira na to imali neki studentski posao, džeparac kojeg roditelji mirno svaki mjesec "pakuju" ili imate neke druge prihode, uglavnom na faksu nemamo love i ne možemo biti baš financijski stabilni. Ako vam novčanik često plače vrijeme je da provjerite jeste li baš vi taj totalni "siromah" među kolegama, a ovo su znakovi:

*Govorite sami sebi da nemate love i to nekoliko puta dnevno kako bi ušteđevina ostala netaknuta jer ne isplati se džabe štedjeti (pun intended).
*Kada vas kolege s faksa zovu na cugu nakon predavanja ili na piće petkom navečer obavezno pitate "Tko plaća?"
*Jedete još uvijek onu hranu koju su vam roditelji poslali/kupili još od prije pola mjeseca. Evo korisnog savjeta: sir ne traje vječno!
*Izbjegavate online kupovinu i uglavnom ste sami na svom kompu blokirali stranicu Ebaya i Amazona.
*Uvijek negdje sredinom mjeseca počnete opsesivno paziti na svaku lipu koju potrošite.
*Često se hvalite odjećom i hranom koju ste kupili na popustu u Lidlu, ali i svojim sposobnostima cjenkanja.
*Krajem mjeseca izbjegavate čak i menzu ili jedete na račun kolega.
*Vaše "zabavne" večeri se baziraju uglavnom na ostanku kod kuće i gledanju filmova na laptopu i to ne zato što ste asocijalni ili introvertirani nego zato što imate prazne džepove.
*Smišljate različite načine kako biste zaradili.
*Vaše najčešće pitanje je: "Koja je šifra za wifi?"
Ivana Petrić
foto: Tarzanija


siromašansiromahbez kinteKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se