Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Volite 'Prijatelje'? To su odlične vijesti jer studenti fanovi ove serije bolje polažu ispite

MojFaks | Laganini, 05.09.2018.Volite 'Prijatelje'? To su odlične vijesti jer studenti fanovi ove serije bolje polažu ispite

Studenti koji uživaju gledati avanture Joeyja, Rachel, Rossa, Monice, Chandlera i Phoebe u legendarnoj seriji 'Prijatelji' imaju razlog za veselje. Novo istraživanje je pokazalo da studenti koji vole spomenutu američku seriju imaju bolje rezultate na ispitima i veću inteligenciju.

Prema istraživanju koje je proveo DIRECTV, ljudi koji vole gledati Prijatelje bolje prolaze na ispitima te su inteligentniji, prenosi Index. Istraživanje je proučavalo vezu između TV serija i inteligencije, a provedeno je među studentima na američkim sveučilištima. Gledali su se njihovi rezultati na SAT testovima koji u SAD-u služe kao neka vrsta prijemnog ispita te TV programi koje gledaju i u kojima najviše uživaju.


Pokazalo se da su Prijatelji najpopularniji među onim studentima koji su imali bolje rezultate na testovima. Osim Prijatelja, na listi omiljenih serija onih koji su rasturili ispite našle su se i još neke komedije, zbog čega su autori istraživanja zaključili da na ispitima bolje rezultate postižu oni koji se vole nasmijati gledajući televiziju, prenosi Index.

...Muški studenti smatraju da su puno pametniji nego što jesu – studentice nemaju taj 'problem'...Osim Prijatelja, kao omiljene serije studenata koji rasturaju na ispitima navodili su se i Simpsoni, Seinfeld te South Park, ali i House of Cards, Top Gear ili Sherlock. Oni koji su postizali slabije rezultate kao omiljene serije navodili su Igru prijestolja, Dextera, Breaking Bad...


Ivana Petrić
izvor: Index/LAD Bible
foto: tv.com


PrijateljiFriendsserijainteligencijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se