Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Od podmetača za pivo do valjka za tijesto: Za što ti sve može poslužiti diploma

MojFaks | Laganini, 16.01.2017.Od podmetača za pivo do valjka za tijesto: Za što ti sve može poslužiti diploma

Premda neki upišu faks 'kako bi se mogli hraniti jeftino na iksicu', drugi ga upisuju jer ih stvarno zanima, žele ga završiti i samim time steći diplomu.

Svi znamo da je "put do diplome popločen minama" pa kada ju konačno dobijemo, nažalost shvatimo da ipak ne možemo s njom sve ono što smo planirali. A što smo točno planirali? Pa možda dobiti posao, svojim radom i znanjem opravdati tu diplomu i sve ostale normalne stvari koje čovjek želi. Budući da živimo u Hrvatskoj to već ide malo teže pa nam uglavnom diploma skuplja prašinu na polici.

...Ne donose hrpu love, ali su važne: Diplome s kojima možeš mijenjati svijet...


...Tisuće mladih nakon fakulteta rade poslove za koje im uopće ne treba diploma...


Zlobnici će reći da je diploma koja (kao) ničemu ne koristi bezvrijedna, ali što ako im kažete da ju možete upotrijebiti na više korisnih načina? Iako ovdje ne govorimo o tome da će nas diploma dovesti do zaposlenja nego može poslužiti u vrlo praktične svrhe. Ne vjerujete? Ne morate, ali evo dokaza za što sve možete koristiti diplomu:

Tuljac od diplome može poslužiti kao dobar valjak za tijesto
Zamislite neugodnu situaciju kada vam dođu gosti, a vi ste im rekli da ćete napraviti pizzu, a kada je došlo vrijeme za valjanje tijesta, shvatili ste da nemate oklagiju. Oh, koji bed! Kako se niti jedna večera na kojoj su glavne zvijezde neki proizvodi od tijesta poput pizze ili langošica ne bi pretvorila u noćnu moru, uvijek možete uzeti tuljac od diplome da vam posluži kao oklagija ilitiga sukalo ilitiga kao valjak za tijesto. Eto, više vam nitko ne može reći da vam je diploma beskorisna.

Plastificirana diploma može biti odličan podmetač

Uvijek razmišljajte jednostavno i praktično pa ako zamijetite da baš nema nikakve vajde od vaše diplome vrijeme je za plastificiranje! Plastificirajte svoju diplomu pa neka posluži kao podmetač za pivo ili čak za cijeli ručak. Nitko ne voli mrlje na svom stolu pa ne volite ni vi, stoga, požurite u najbližu fotokopiraonicu koja nudi i uslugu plastificiranja.

Cugu možete sakriti u tuljac
Neka manja boca vina ili "unučići", omiljeni među svim ispijačima cuge pred dućanom, mogu komotno stati u tuljac diplome. Kada govorimo o "unučićima" njih se unutra može nagurati barem šest (nije da sam provjeravala), a budući da je u pojedinim mjestima u Hrvatskoj zabranjeno cuganje na javnim mjestima, uvijek to sve možete sakriti u tuljac. Kada vas ljudi vide neće misliti da ste pijanac nego intelektualac.

Umotajte ju u ukrasni papir i poklonite roditeljima

Ako svoju diplomu smatrate beskorisnom tada sigurno ne radite kao i velika većina mladih u Hrvatskoj. U takvim situacijama je dosta nezgodno kada dođu blagdani, rođendani i godišnjice povodom kojih trebamo darovati najbližnje, a pod najbližnje mislimo na roditelje. Tada u naletu očaja odlazite u Offertissimu i kupujete najbeskorisnije poklone ikad, ali nemojte to raditi nego kupite malo ukrasnog papira i roditeljima poklonite svoju diplomu. Osim toga, ovo je vrlo simbolično jer bez roditelja i njihove žrtve ne biste niti došli do diplome pa će se onda ona i nalaziti tamo gdje originalno pripada.

Skenirajte ju, isprintajte 3D printerom, napunite ju slatkišima i neka posluži kao pinata
Bez obzira na to radi li se o odraslim ljudima ili o djeci, pinati se vesele apsolutno svi. Tko ne bi volio s povezom na očima mlatiti po nečemu iz čega ispadaju slatkiši? Sigurno lud čovjek ili šećeraš, ali vi možete imati najoriginalniju pinatu ikada. Ako ste već izgubili svaku nadu da će vam se javiti ideja kako da svoj rođendan učinite originalnim, evo vam ideje – skenirajte diplomu, isprintajte ju 3D printerom, napunite bombonima i nek party počne!

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


diplomakorist diplomeposlužitiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se