Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Profesore, ženu vam je udario auto': Studenti otkrili što su sve izmišljali da bi izbjegli ispit

MojFaks | Laganini, 08.06.2017.'Profesore, ženu vam je udario auto': Studenti otkrili što su sve izmišljali da bi izbjegli ispit

Otkad je svijeta, vijeka i studiranja, studenti pokušavaju odgoditi ispite ili ih nekako izbjeći. Dok neki same sebe uvjeravaju da zbog umora ne bi preživjeli put do fakulteta pa zato ne mogu na ispit, drugi pribjegavaju ekstremnom laganju.

Studenti u Beogradu za srpski Vice otkrili su što su sve izmišljali ili učinili kako bi izbjegli pisanje ispita na fakultetu. Njihove tipične izgovore izvježbali smo još u srednjoj školi kada bismo se umjesto na ispit iz engleskog uputili na kavu s prijateljima iz susjednog razreda, ali ima i onih kojih se dovinu samo genijalni zlikovci.

...22 sitne laži koje studenti govore svojim roditeljima...


Vjerovali ili ne, postoje i vrlo bizarne situacije i pokušaji izvlačenja kao primjerice recentna priča o majci iz Beograda koja je zvala Medicinski fakultet i rekla da će baciti bombu na fakultet kako bi njen sin mogao izaći na ispit. Kasnije je policiji sve ispričala i rekla da sin nije imao dovoljno potpisa profesora pa mu je tako htjela osigurati vrijeme da ih prikupi i ispuni uvjete izlaska na ispit.No, najstresniji događaj u našim akademskim životima ipak moramo iskusiti jer nemamo svi majku koja će nam kupovati vrijeme "bacanjem bombe". Stoga je Vice pitao beogradske studente što su sve bili spremni napraviti da ne moraju pisati ispit:

"U srednjoj školi sam barem jednom mjesečno ozbiljno razmišljala da lažno prijavim bombu, ali nikada to nisam napravila. Fakultet sam shvatila malo ozbiljnije pa mi to nije padalo na pamet. Na fakultetu te profesori ne jure ako ne dođeš na ispit i ne moraš da se plašiš ako ih vidiš u hodniku, pa je s te strane dosta drugačije. Više sam morala izmišljati stvari kako bih sama sebi opravdala bježanje s ispita. Tako uvjerim sebe da sam užasno bolesna i iscrpljena i da nema šanse da preživim put do fakulteta. Bila sam u stanju danima se razvlačiti i ne izlaziti iz kreveta kada me pritisnu obaveze na faksu", Ana (23), studentica sociologije.

...Laži koje si govorimo prije početka svakog semestra...


"Uvijek sam bila previše preplašena da bih napravila tako neku situaciju za sebe pa da odgodim ispit. Ipak, posredno sam sudjelovala u jednoj takvoj akciji s prijateljicom koja je bila dosta blesava. Uglavnom, smislila je da dođe na dan ispita s rukom u zavoju, jer ju je kao polomila. Ja sam sudjelovala tako što sam joj previjala ruku i više sam se ja tresla, nego ona da će profesorica shvatiti. I onda, budući da smo poslije ispitnog roka imale predavanja kod te profe, još mjesec dana sam joj previjala nepostojeći prijelom u wc-u prije predavanja. A za sam ispit, profesorica joj je povjerovala, jer je bila 'mica dobrica' te rekla da može odgovarati za tjedan dana ako želi, dok sam ja crvenjela zbog laži, a prijateljica glumila bolnu facu krajnje iskarikirano", Anastasija (27), studentica povijesti umjetnosti.

...[VIDEO] 'Učili smo cijeli vikend': Kako zvuči telefonski razgovor majke i sina studenta?...


"Iskreno, nisam nikad maštala o odlaganju ispita. Pokušavam izaći uvijek spremna na ispit jer se ne želim nervirati i nemam snage za to. Ma da, kad su u pitanju usmeni ispiti, kolege i ja smo imali ideju angažirati neki catering i cvjećare kako bi oraspoložili profesore kojima ocjenjivanje u najvećoj mjeri ovisi o raspoloženju. To je dobra stara fora - učini nešto dobro drugom i ako ne tražiš odmah, bar očekuj da će imati moralnu podsvjesnu potrebu odužiti se. Nažalost, unaprijed znam da za neke predmete ovo ne pali...", Milica (24), studentica farmacije."Iako me prati glas da sam mangup, što se faksa tiče, veliki sam štreber i baš volim ovo što studiram. Mislim da kada bih htio pomjeriti ispit da bih igrao na kartu iskrenosti jer mi to uglavnom za sve u životu prolazi, pa ako profesor kaže 'Pejkoviću, ne može', onda kul, što ću. E sad, da me baš muka natjera pa da moram smišljati nešto, vjerojatno bi to bila neka hitna operacija. Mislim da bi najbolje bilo slijepo crijevo. Prva stvar to nije vidljivo, a pod dva, ne vidi se ispod odjeće", Nikola (25), student softverskog inženjerstva.

...Bezočne laži koje nakon diplome govorimo roditeljima...


"Jednom smo nas trojica smislili priču da zovemo fakultet pred ispit i kažemo da zovemo iz bolnice, da je profesorovu ženu udario auto. Nisam baš siguran bismo li to mogli realizirati, ali sva sreća, prijatelj koji je bio najrazumniji, shvatio je da bi to bila baš ekstremna priča pa smo odustali. A drugog profesora smo jednom zeznuli. Sljedeće godine, kad je ulazio na ispit, rekli smo da nam se čini da mu je netko udario auto. Ne znam u čemu je fora s tim saobraćajkama, ali ništa nismo dobili, osim 15 minuta 'lufta'", Goran (29), student prava.

Cijeli članak o studentskim lažima možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: Vice.rs
foto: Shutterstock


lažiodgoda ispitaispitKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se