Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Srećom da glupost ne boli: Studenti nam otkrili koje su najgore provale čuli od svojih kolega

MojFaks | Laganini, 06.11.2017.Srećom da glupost ne boli: Studenti nam otkrili koje su najgore provale čuli od svojih kolega

Biseri iz školskih klupa ostanu simpatična uspomena za cijeli život, a kada dođemo na fakultet mislimo da će bisera biti manje. No, kako to obično biva, prevarimo se pa kada kolega na faksu izvali neku glupost to nam uopće nije simpatično. Štoviše, kasnije izbjegavamo tog kolegu.

Nedavno smo pisali članak u kojem su nam studenti otkrili što ih je osobito začudilo da profesor na fakultetu nije znao, ali čini se da ni pojedini kolege ne kotiraju dobro kada je riječ o znanju. Ovdje ne govorimo o situaciji kada netko nešto pogriješi jer je pomiješao s nekim drugim gradivom itd., nego kada ne zna elementarne stvari iz područja koje studira.


Izvor: kancolle.wikia.com

Nakon takvih, prosto rečeno, pr*sera, pitamo se: zna li uopće ova osoba što studira? Svatko je na fakultetu čuo najmanje 10 puta neku glupu koleginu izjavu (ako niste čuli tada ste vi taj kolega), a mi se pitamo, od koje ste najviše doživjeli susramlje i opalili se opetovano nekoliko puta po čelu?

"Kolegica je mislila da se ime bivšeg vođe Sjeverne Koreje čita Kim Jong Drugi (Kim Jong Il)"


Studenti s kojima smo razgovarali na ovu temu kazali su nam da im nije jasno kako netko nakon toliko godina studiranja istog fakulteta, odnosno područja, može imati toliko neznanja i biti biser za vrlo banalna i jednostavna pitanja. Izdvajamo neke od odgovora i to s dodatnim pojašnjenjima (koja vjerojatno nisu potrebna, ali o tom po tom) za studente koji ne poznaju tematiku jer studiraju nešto drugo.

"Na 4. godini faksa ženska koja studira hrvatski, držeći neki seminar o Ivani Brlić Mažuranić, prosrala da je Regoč bio bik" (jedino ako je Regoč divovski bik...ah da, to je Minotaur)

"Studirao sam novinarstvo i na nekom kolegiju iz povijesti kolegica je izlagala nešto o Sjevernoj Koreji. Za bivšeg vođu Sjeverne Koreje rekla je da je Kim Jong Drugi, a ne Kim Jong Il" (tko bi rekao da se malo 'l' piše kao veliko 'i')

"Na kolegiju iz jezika profesorica je objašnjavala da se riječi 'zdesna' i 'slijeva' pišu zajedno sa 's' jer samostalno ništa ne znače. Jedan kolega je digao ruku i pitao: 'Pa kako ne kad se kaže da lijeva kiša?'" (kolega nije shvatio)

"Jedan od bisera kolegice bio je kada je zamijenila riječ 'sintetički' i 'sintaktički'. Profesor Švob ju je na to pitao: 'Vi sigurno nosite sintaktičke čarape?!'. Nije shvatila"
(možda je shvatila kada je došla kupiti čarape)


Izvor: The Shirt List

"Kolega je mislio da je HIV autoimuna bolest" (HIV nije bolest nego virus)

"Studirao sam na novinarstvu, a na kolegiju 'Suvremeni društveni sustavi' radili smo nešto vezano za Jugoslaviju. Profesor je pitao jedno pitanje koje zbilja nije bilo teško, zapravo je bilo dio opće kulture, a ono glasi: zašto su pioniri bili svi isto odjeveni? Jedna kolegica se javila i odgovorila da je to bilo tako da se mogu razlikovati jugoslavenski pioniri od pionira u drugim državama" (totalno logično)

"Isti kolega je provalio ove dvije stvari. Prvo je rekao: 'Ako je majčino mlijeko toliko zdravo, zašto nemamo farmu zena i to mlijeko ne prodajemo u dućanu?', a druga provala je: 'Sperma je zdrava, vidjet ćete vi kad znanost kaže da se treba redovito jest! Samo čekajte taj dan!'"
(okej...ovi biseri bi trebali ipak ostati unutar svoje školjke)

"Imala sam kolegu koji je mrtav hladan govorio Renolt (za auto Renault)" (idemo u mog Renolta ili što?)

"Djevojka na fakultetu nije znala što je eutanazija i mislila je da je to država" (eh, u nekim trenucima bi i mi voljeli da je država)Sada kada ste pročitali ove provale od kojih vas doslovno može zaboljeti glava, ne trebate se više bedirati što je cijela grupa na predavanju pogledala u vas kada ste totalno krivo nešto rekli. Srećom, glupost ne boli!

...Biseri profesorskog neznanja: Studenti se prisjetili situacija kad ih je neznanje profesora šokiralo...


...Predrasuda ili loša reputacija? Studenti nam otkrili na kojim fakultetima ne bi studirali NI U LUDILU i zašto...


...'Upisao sam faks samo zbog prava': 8 izjava koje pokazuju da si tipični hrvatski student...Ivana Petrić
foto: Shutterstock/Pixlr


biseriprovaleneznanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se