Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Romantična, intuitivna ili strastvena: Kakva si u vezama prema fakultetu na kojem studiraš?

MojFaks | Laganini, 30.09.2016.Romantična, intuitivna ili strastvena: Kakva si u vezama prema fakultetu na kojem studiraš?

Tijekom fakulteta imamo puno značajnije ljubavne veze od onih u srednjoj školi ili barem tako mislimo. Za vrijeme petogodišnjeg studiranja netko se zaljubi i ostane s tom osobom i nakon diplome dok netko promijeni deset prijatelja s povlasticama i vodi se onom 'vjetar se vezat' ne može'.

Bez obzira na sve, jedno je sigurno: djevojke, sigurno ćete barem nekoliko puta u životu nekome biti cura. Ono što studiramo nas određuje na neki način jer studij birano prema vlastitim preferencijama, i interesima. Naša diploma utoliko nas može opisati, barem što se interesa, a možda i pogleda na svijet tiče.

Istina je da je stereotipna slika o osobama koje studiraju pravo i novinarstvo drugačija pa će neki odmah u startu možda pomisliti da pravnici nisu strastveni. Studenti s prava nemojte se buniti jer očito se radi samo o stereotipima koji ne obuhvaćaju individualne razlike nego negu općenitu, površnu sliku. Može li se onda na temelju nečije diplome pretpostaviti kakav će biti partner?

Sve djevojke koje ovo zanima će odmahnuti rukom ili kimnuti glavom, ali neizbježno je: pronaći ćete se u sljedećim opisima, barem donekle.

Studentica književnosti


Slikovni rezultat za reading girl gif


Ma ima li nježnije djevojke od one koja s užitkom čita Shakespearea ili Petrarcu? Čisto sumnjamo jer studentice književnosti su kao cure vrlo emotivno te svoga dečka obasipaju nježnošću i žele učiniti da se osjeća posebno. K tome, one su naravno beskompromisne romantičarke koje će učiniti sve za sreću svog dečka, a nadamo se da neće naići na nekoga kome su vrh pročitane literature Sportske novosti jer gadno će se razočarati.

Studentica filozofije


Dečki se uglavnom malo boje djevojaka koje studiraju filozofiju jer misle da će one tek filozofirati. No, zapravo se radi o dečkima koji ne žele zagrebati ispod površine jer ove cure jako vole duboke razgovore sa svojim momkom i ne vole uspoređivati svoju vezu s nekom drugom. To se cijeni, zar ne?

Studentica ekonomije


Slikovni rezultat za harvard blonde girl funny gif


Iako se iz njezinog izgleda ne vidi pretjerana doza skromnosti (no, knjiga se ne sudi po koricama) ona kao nečija cura je vrlo jednostavna i cijeni male stvari koje za nju dečko radi. Premda se nju uglavnom na hodnicima faksa sreće u brendiranim krpicama i sličnim stvarima, ona zapravo ne voli luksuzne romantične večere, ali želi zajedničku opuštenu večer i gledanje neke humoristične serije. Tko bi rekao, ha?

Studentice elektrotehnike i računalstva


One su jako odgovorne kada je o vezama riječ, ali i opuštene u muškom društvu jer su samo na predavanjima okružene s hrpom dečki. Morate znati jedno: ova cura nikada neće zakasniti na dejt jer ima brojeve u malom prstu kao i osjećaj za vrijeme.

Studentica medicine


Slikovni rezultat za medical student, girl, funny, gif


Ova curka poznaje ljudsko tijelo sa stručne strane što se automatski veže za bolje snalaženje u nekim strastvenim situacijama, ali to je manje važno. Ono što je sigurno jest: ova djevojka je jako pametna i dobro organizirana pa i treba dečka koji će se uklapati u taj đir. Osim toga, ona točno zna što muškarcu treba kada je bolestan, a realno, tada mu treba sve jer misli da će od prehlade umrijeti za dva dana.

Studentica novinarstva/komunikologije


Ako netko može pričati u beskonačnost onda je to definitivno studentica novinarstva, ali dečki naćulite uši jer ona ne priča "makar što", kao što bi rekla naša baba. Uglavnom se radi o zanimljivoj i zabavnoj curi kojoj ništa nije bed reći i napraviti, a opet s druge strane ona zna pročitati druge i njihov govor tijela. Stoga, dečki, ako ste mislili lagati novinarki – bolje nemojte.

Studentica psihologije


Slikovni rezultat za psychology student, girl, funny, gif


Eh, ovo je djevojka koja će u svakom trenutnu znati što njen dečko misli i neće time razbijati glavu. Osim toga, ona zna različite trikove kako da neke stvari i izvuče iz svog dečka pa možemo slobodno reći da bi se muški rod trebao plašiti više ove psihologinje nego prethodno spomenute filozofkinje. Intuicija joj je jača strana i njoj se ništa ne može sakriti pa se neki nevjerni dečko neće izvući.

Studentica stranih jezika


Otvorenost i tolerancija
su ono što opisuju ovu djevojku, a to znači da je s njom vrlo lako biti u vezi. Svom dečku će dopustiti određenu slobodu ako će i on poštovati njezinu, a osim toga ona ima veliku strast prema putovanjima što je odlično jer to znači da možete biti totalni "tudum" jer će cura sve riješiti svojim "parlanjem".

Ivana Petrić
foto: Pixabay


fakultettip cureodabir studijafakultetljubavne vezekarakterKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se