Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sezona ljetnih festivala uveliko traje: Očekivano, mladi su najvjerniji posjetitelji!

MojFaks | Laganini, 01.07.2019.



Sezona ljetnih festivala uveliko traje: Očekivano, mladi su najvjerniji posjetitelji!

Prema rezultatima istraživanja MasterIndex provedenog u svibnju ove godine u Hrvatskoj, mladi u dobi 18 – 29 godina su među najčešćim posjetiteljima festivala (45%), te visokoobrazovani (47%).

Ispitanici iz Sjeverne Hrvatske su zainteresiraniji za festivalsku scenu, a rezultati su pokazali da ovakav oblik provoda sve više zanima žene (42% u odnosu na 35% u prošloj godini). Interes za festivale u inozemstvu nije se povećao u odnosu na prethodnu godinu. I dalje se za festivalske odlaske preko granice odlučuju mladi (18-29 godina), Istrani (10%), stanovnici Zagreba i okolice (11%) te ispitanici s mjesečnim prihodima većim od 9.000 kuna (18%), piše portal Ravno do dna.  

Među najmlađim ispitanicima istraživanja najpopularniji su festivali pop glazbe koje posjećuje 40% mladih. Za pop festivale najviše se odlučuju žene, a slijede ih rock i festivali elektroničke glazbe. Ispitanici u dobi od 18 do 39 godina posjećuju festivale elektroničke i alternativne glazbe (33% te 24%).

Foto:Pixabay

Ispitanici od 18 do 29 godina najčešće odlaze na festivale u manjoj skupini prijatelja, a među njima nije rijetkost i da se odluče na samostalan odlazak na festivale. Istraživanje je pokazalo da se na taj potez najviše odlučuju mladi muškarci iz Istre, Primorja i Dalmacije.

...Ne znaš kako najbolje iskoristiti ljetne praznike? Mi imamo prijedlog - volontiraj na festivalima!...


S obzirom na to da ova dobna skupina ili studira ili u većini slučajeva obavlja neki od studentskih poslova, najbitniji kriteriji za odluku o posjeti festivalu su troškovi. Iako je nakon festivalskog booma u Hrvatskoj 2018. godine, ove godine interes ispitanika pao, mladi od festivala ne odustaju.

A.Z.
Izvor: Ravno do dna
Foto: Pixabay


festivalimladimuzikatrošak



Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se