Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

U jednoj ruci metla, u drugoj diploma: Zaposlenik Čistoće završio ekonomiju

MojFaks | Laganini, 16.01.2017.U jednoj ruci metla, u drugoj diploma: Zaposlenik Čistoće završio ekonomiju

Ovo je neobičan zaposlenik Gradske čistoće: iako radno vrijeme provodi čisteći ulice, u slobodno vrijeme posvećuje se knjigama i obrazovanju.

Iako je svoju ljubav prema čitanju knjiga otkrio tek u 25. godini života, Arslan Bajaramoski danas godišnje pročita i do 50 knjiga pa je zbog toga i dobio nadimak Filozof.

Prije četiri godine upisao je fakultet. U petom desetljeću svog života Arslan je dobio stipendiju za školovanje na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i poduzetništvo i postao student ekonomije. Svoje obaveze završio je u roku, unatoč zlim jezicima koji su sumnjali u njegov uspjeh.

"Ljudi koji su prijatelji i oni koji su završili škole rekli su mi da neću ništa izgubiti, samo dobiti", izjavio je Aca za emisiju Exploziv.


foto: screenshot@Prva/Exlusiv

Najveći problem nisu mu bile knjige i gradivo, već trema.

"Na prvoj godini kad sam imao sociologiju iako sam znao perfektno i više nego perfektno, bio sam odsječen, iako znam i više nego što treba", objašnjava ovaj student.

Dao je 29 ispita i obranio završni rad, a iako je dobio diplomu, još radi "s metlom". Dok čeka bolji posao, za koji su nadležni u Gradskoj čistoći naveli da je u planu, Arslan je dobio priliku da nastavi studij: dobio je školarinu za magistarski studij koju je s oduševljenjem prihvatio.

Uz dnevni posao i studiranje, ne odustaje niti od svog omiljenog hobija – čitanja.

"Čitam, ljetos sam pročitao 'Braću Karamazove', 'Zločin i kaznu', sad trenutno čitam 'Idiota' “, kaže Aca.

L.B./izvor: Kurir
foto: screenshot@YouTube


Arslan BajaramoskidiplomaGradska čistoćaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se