Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zbog negativne ocjene traži drugog ispitivača: molba studenta s Prava izazvala masu komentara

MojFaks | Laganini, 08.09.2016.Zbog negativne ocjene traži drugog ispitivača: molba studenta s Prava izazvala masu komentara

Radi li se o kršenju studentskih prava?

Doc. dr. sc. Vedran Đulabić s katedre za upravnu znanost zagrebačkog Pravnog fakulteta na svom je Twitter profilu objavio zahtjev kolege koji traži izuzeće polaganja ispita u njegovoj režiji.

Naime, spomenuti profesor na ispitnom roku 12. srpnja kolegu je ocijenio negativno zbog čega isti traži da mu se dodijeli drugi profesor kod kojeg bi na sljedećem ispitnom roku polagao ispit.

Moramo napomenuti da ovo nije neuobičajena procedura, barem što se studiranja na Pravnom fakultetu tiče. U Pravilniku o studiranju na ovom fakultetu, Članak 32. točka 2. (što kolega nije naveo u molbi) omogućava da "student kojega je određeni nastavnik na usmenom ispitu negativno ocijenio ima pravo sljedeći put polagati ispit pred drugim nastavnikom iste katedre ako na katedri ima dva ili više nastavnika ovlaštenih za izvođenje nastave i održavanje ispita."

Utoliko nije neobičan njegov zahtjev nego nepismenost kolege za koju su ga prozvali mnogi u komentarima ispod ove objave na Twitteru.


Osim komentara koji se dotiču nepismenosti studenta, brojni su i oni u kojima profesora Đulabića prozivaju zbog objavljivanja ove molbe i omalovažavanja kolege, a neki su i upitali kolika je prosječna prolaznost studenata na katedri na kojoj prof. Đulabić predaje.

U međuvremenu se oglasio i Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je upozorio da se ovdje radi o ugrožavanju studentskih prava.Kolegi želimo više sreće na drugom ispitnom roku!

L.B./izvor i foto: Twitter


Vedran ĐulabićPravni fakultet u ZagrebuzamolbaizuzećeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se