Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Repka zaslužna za navalu mladih koji upisuju faks: 'Što dalje na prvenstvu, to nama više studenata'

MojFaks | Laganini, 03.07.2018.Repka zaslužna za navalu mladih koji upisuju faks: 'Što dalje na prvenstvu, to nama više studenata'

Svatko ima različite motive za odlazak na studij u drugu državu, a Hrvatska je stranim studentima postala atraktivna za školovanje za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Barem tako tvrde na Sveučilištu u Dubrovniku kojima se javio strani student sa željom da studira upravo ondje nakon što je gledao nogometni 'okršaj' između Hrvatske i Argentine.

Dok se slave pobjede hrvatskih nogometaša u dalekoj Rusiji, Sveučilište u Dubrovniku dvostruko slavi. Naime, oni su na svom Facebooku objavili sretne vijesti u vezi stranih studenata."Dragi naši nogometaši – što vi odete dalje na svjetskom nogometnom prvenstvu – to nama više stranih studenata!", napisali su na stranici. Priložili su uz objavu i mail studenta iz Bangladeša koji je veliki nogometni fan te se raspitivao o studiranju u Hrvatskoj nakon nogometnog meča između "Vatrenih" i Argentine.

...Svjetsko prvenstvo vs. ispitni rokovi: Dalić ima svoju taktiku, a studenti svoju – otkrili kako uskladiti učenje i gledanje tekmi..."Nedavno sam dobio priliku na kanadskom sveučilištu, ali nisam zainteresiran ići tamo. Želim studirati u Hrvatskoj. Oprostite što sam spominjao više nogomet, kako se mogu prijaviti?", napisao je Noman iz Bangladeša.

Izvor: Profimedia/nogometni.idesh.net

Vijesti s dubrovačkog Sveučilišta svakako su dobre te pokazatelj da se i preko neke popularne stvari, u ovom slučaju nogometa, mogu zainteresirati studenti iz cijelog svijeta za studij u našoj maloj Hrvatskoj.

Ivana Petrić
foto: Profimedia/nogometni.idesh.net


Sveučilište u Dubrovnikustrani studentihrvatska repkaSvjetsko prvenstvoSPnogometKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se