Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

6 stvari koje ste htjeli napraviti ovaj semestar, ali niste jer vam se nije dalo

MojFaks | Nakon predavanja, 12.07.2016.6 stvari koje ste htjeli napraviti ovaj semestar, ali niste jer vam se nije dalo

Svake godine studenti kreću na predavanja prepuni entuzijazma i volje uz obećanja koja daju sebi samima. Tko si još nije rekao: 'Ovog semestra imat ću bolje ocjene' ili 'Ove akademske godine neću toliko piti'?

Upisi na fakultete trenutno su aktualna tema, neki prolaze i torture prijemnih ispita, a drugi odlaze na zasluženi odmor. Bez obzira u kojoj ste skupini, provjerite s kojim ćete iluzijama započinjati svaku akademsku godinu, a kako će godina doista završiti...

Prosjek tvojih ocjena


Očekivanja:Ovu godinu započeli ste jednostavnom filozofijom: "Ove ću godine biti pametniji/a." Nema više bančenja radnim danima, nema više preskakanja predavanja – napravit ćeš raspored polaganja ispita i držati ga se. Ovo je ta godina – roditelji će biti ponosni, a vama će akademska karijera krenuti uzlaznom putanjom.

Stvarnost:Da, pa, cijela ta filozofija baš i nije potrajala. Jedino učenje koje ste si priuštili je ono nekoliko dana i noći prije ispitnog roka, a sva silna literatura koju ste planirali pročitati i naučiti opet se svela na nekoliko stranica skriptice u kojoj ste svejedno potcrtavali ono najbitnije. Prosjek je ostao solidan – trojka je kraljevska ocjena!

Izlasci


Očekivanja:Ove godine planirali ste biti i ostati pod kontrolom. Samo nekoliko izlazaka tjedno, a i kad izađete – nećete popiti više od minimalne preporučene količine. Glavni je cilj ne biti pijan na jutarnjim predavanjima.

Stvarnost:Disciplinirano izlaženje zvuči super kad si na ljetnim praznicima i razmišljaš o jeseni, ali jednom kad se zahukta sezona brucošijama i tuluma u domovima – tko ga šiša, jednom se živi i studira. Pa što ako koji put prespavaš jutarnje predavanje zbog mamurluka?

Romantična veza


Očekivanja:Ova je godina prekretnica! Nema više besmislenih brijanja za jednu večer i navlačenja sa strancima u malenim studentskim sobicama. Bitno je pronaći srodnu dušu koja će vas k tome dodatno motivirati na uspješno studiranje.

Stvarnost:Ideja krasne, pitome veze, finih večera uz svijeće i poklončića za Valentinovo zvuči super, ali vaši bankovni računi jednostavno to trenutno ne mogu podnijeti. Oprostite, mama i baka.

Odnos s cimerima


Očekivanje:Možda ste se upoznali prije koji tjedan, ali prijateljstva se najbolje kuju u zajedničkom suživotu, zar ne? Sve što skupa prođete samo će vas zbližiti i zauvijek povezati.

Stvarnost:Tko bi rekao da netko može tako glasno hrkati ili biti tako neuredan kao vaši cimeri? Vaša veza neće očvrsnuti s vremenom, baš suprotno! Krast ćete si hranu iz zajedničkog frižidera i namakati čestkice za zube u wc, to je sudbina cimera.

Vježbanje i forma


Očekivanja:Teretana – 5 puta tjedno!!!

Stvarnost:Teretana – 5 puta tijekom semestra!!!

Zdrava prehrana


Očekivanja:Pizza? Ne! Krumpirići? Ne! Hambići? Ne! Sladoled? Pogotovo ne! Ove godine samo zdravo – voće, povrće, žitarice i smoothieji. Pa kad se pojavite na plaži ovoga ljeta i zaustavite promet na luftićima i brbljanje u obližnjem kafiću znat ćete da se isplatilo.

Stvarnost:Nemate pojma što se dogodilo (nova pećnica, teta kuharica ili sastojci koji nisu najjeftiniji na svijetu), ali ove je godine pizza u menzi bila veličanstvena! Ok, mali trbuščić i mlohave ruke nisu baš vrhunac modne estetike, ali bolje je tjedan dana patiti na plaži nego tijekom čitave godine u teretani, govorite si dok jedete petu kuglicu sladoleda za kunu i sedamdeset pet lipa. Mršavljenje i zdrav život mogu pričekati sljedeću godinu!

Nemojte se obeshrabriti! Ove jeseni možete ponovo pokušati s novim obećanjima!

L.B./izvor: BroBible
foto: Shutterstock


obećanjaočekivanja vs. stvarnostsemestarKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se