Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Okršaj dva velika studentska festivala u Zagrebu: SCool Fest ove godine kasnije, dolazi Torpedo

MojFaks | Nakon predavanja, 21.04.2017.Okršaj dva velika studentska festivala u Zagrebu: SCool Fest ove godine kasnije, dolazi Torpedo

SCool Fest se prošle godine održavao krajem svibnja u prostoru Studentskog centra, a ova najveća studentska manifestacija u Zagrebu ove je godine dobila zdravu konkurenciju jer se pojavio još jedan studentski festival - također besplatan.

Vijest o Torpedu, novom studentskom festivalu koji stiže u Zagreb i koji će se održavati baš u vrijeme kad se prošle godine održavao najveći zagrebački studentski festival SCool Fest nagnala nas je da se zapitamo hoće li ove godine zbog najavljenog Torpeda spomenuti SCool Fest "bukirati" neki drugi datum održavanja ili se odvijati u istom periodu.

Ove godine studenti će SCoolfestati malo kasnije


Kako ekskluzivno doznajemo, zabavni dio SCool Festa ove će se godine odvijati 2. i 3. lipnja, a tijekom zadnjeg tjedna u svibnju održavat će se edukativni programi za studente i maturante. Jedan od organizatora festivala je i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pa nam je Mate Vukšić iz Zbora otkrio da studente ove godine čekaju brojne korisne radionice i sadržaji.

Organizirat će se sajam naziva "Ostani u Hrvatskoj" koji će funkcionirati poput Smotre sveučilišta samo što će se na "tezgama" predstavljati male, velike i srednje tvrtke, a ne fakulteti. Tu će studenti odmah saznati od potencijalnih poslodavaca kakvo je stanje na tržištu rada, a sajam će biti tu i za maturante kako bi saznali koje fakultete trebaju upisati i što se traži. No, osim toga Vukšić otkriva da će se na SCool Festu naći i inkubator startup natjecanja.


Studenti su se prošle godine izvrsno zabavljali na Scool Festu... izvor: Scool Fest

"Napravit ćemo i mali poslovni inkubator gdje ćemo organizirati startup natjecanje, a bit će i radionica izrade poslovnog plana. U sklopu toga ćemo napraviti i pripremu za pisanje životopisa, motivacijskih pisama i za traženje posla koju će održati Institut za stručno usavršavanje mladih", otkriva Vukšić.

Manifestacija će se, kao i prethodnih godina, održavati u prostorima Studentskog centra u Zagrebu, ali Vukšić kaže da će više o tome otkriti nakon detaljne razrade festivalskog itinerara.

Zagreb dobiva još jednu manifestaciju Torpedo Student Festival


No, Zagreb dobiva još jedan festival naziva Torpedo Student Festival koji je baš kao i već dobropoznati SCool Fest potpuno besplatan. Torpedo će se održati 27. svibnja dok će se u Splitu održavati 10. lipnja, a iz organizacije kažu da žele da svi studenti dođu na manifestaciju bez obzira na to kakvog su financijskog statusa. K tome, Torpedo ima i aplikaciju o kojoj nam je više rekao Ivan Roje, jedan od organizatora.

...Znate li što je to okupilo 10.000 studenata proteklog vikenda u Zagrebu? Fotke sve govore!...


"Torpedo aplikacija je aplikacija preko koje će studenti osim besplatnog ulaza na Torpedo student festival moći ostvariti i cijeli niz popusta, pogodnosti i nagrada na samom festivalu ali i tijekom cijele godine u suradnji sa svim našim sadašnjim i budućim parterima. Primjerice, na drugima manifestacijama, dućanima, ugostiteljskim objektima, obrtnim radnjama itd. O svim mogućnostima studenti će moći saznati preko aplikacije i naših kanala preko kojih ćemo ih redovno obavještavati", kaže nam Roje.


Osim u Zagrebu, Torpedo će se održati i u Splitu... izvor: Torpedo Student Festival

Na popisu izvođača Torpeda našla se splitska trap grupa Kiša Metaka te kultni riječanin Urban, a za njih su se odlučili zbog toga što su pobornici urbanog i energičnog zvuka.

Je li Torpedo konkurencija Scool Festu?


Zbog toga što će se oba festivala održavati otprilike u istom razdoblju, pitali smo i jedne i druge organizatore jesu li konkurencija i hoće li se manifestacije poklapati. Roje iz Torpeda kaže da glavni dio programa oba događaja ne bi trebao koincidirati, barem prema njegovim saznanjima, jer točan datum održavanja Scool Festa još nije poznat.

"Ne vjerujemo da će isti utjecati na posjećenost našeg događaja. Vjerujemo da su oba programa zanimljiva, a studenti su poznati po izdržljivosti kada su pitanju učenje, ali i izlasci. Sigurno ćemo pronaći načina za suradnju kako bi oba događaja u budućnosti bili još uspješniji i zanimljiviji studentima", vjeruju u Torpedu.


Organizator Torpeda Ivan Roje kaže da Scool Fest neće utjecati na posjećenost njihovog događaja... izvor: Torpedo Student Festival

Isto smatraju i u Studentskom zboru i vjeruju da se festivali neće poklapati. Osim toga, Vukšić je dodao da Studentski zbor podržava besplatne manifestacije za studente pa tako i Torpedo.

"Festivali se neće preklapati, a ako je Torpedo besplatan mi ga svakako podržavamo. Smatramo da treba podržati svaku manifestaciju koja je okrenuta studentima bez obzira na to je li ona edukativnog, glazbenog ili zabavnog karaktera. Bitno je da je besplatno i da se studentima nudi dobar sadržaj", drži Vukšić.

Kako god bilo, Zagreb će ove godine obogatiti još jedan zanimljiv studentski festival, a studenti napeto iščekuju obje manifestacije.

Ivana Petrić
foto: kolaž (Facebook@Scool Fest/Torpedo/Pixlr)


studentski festivaliScool FestTorpedoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se