Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti PRAVA danas prosvjeduju ispred fakulteta: 'Uprava nas ignorira, a neki će pasti godinu ili izgubiti pravo školovanja'

MojFaks | Nakon predavanja, 18.09.2020.Studenti PRAVA danas prosvjeduju ispred fakulteta: 'Uprava nas ignorira, a neki će pasti godinu ili izgubiti pravo školovanja'

Studentski splitskog Pravnog fakulteta danas u 12 sati prosvjeduju ispred zgrade Fakulteta, zbog nekorektnog ponašanja Uprave prema njima.

Studenti su nezadovoljni jer se, kako tvrde, Uprava fakulteta prema njima odnosi nekorektno. Kako ističu, još uvijek im nije nadoknadila izvanredni ispitni rok, koji se tradicionalno održava u travnju.

...Studenti prava peticijom traže dodatni izvanredni rok: Za slabe ocjene i izlaznost kriv je fakultet...


Nova akademska godina počinje za dva tjedna, a izvanredni rok ove godine još uvijek nije održan zbog situacije s koronavirusom. Studenti smatraju da ih Fakultet mjesecima ignorira i radi suprotno dobrobiti svojih studenata. Već u srpnju studenti su održali jedan prosvjed, ali njihovi zahtjevi nisu ispunjeni.

Neki gube pravo školovanja ili godinu


...Peticija pala u vodu? Dekanica odgovorila studentima: 'Imali ste vremena polagati ispite, u 9. mjesecu nema dovoljno dana za to što tražite'...


Odlučili su se za prosvjed iz straha za svoju budućnost jer će neki možda izgubiti i pravo školovanja ili godinu, što bi dovelo do plaćanja pune participacije, a sve zbog neodržavanja tog roka.

"Činjenica je da nam Uprava ne nudi nikakva rješenja, ne rješava goruću tematiku te nas samo ignorira", poručuju studenti i organizatori prosvjeda.

A.Z.
izvor: Dalmacija danas
foto: Josip Biondić, "A uvijek se nađe netko tko će raditi za manje" via radnickaprava.org


studentiPravni fakultetSplitprosvjednezadovoljstvo studenataKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se