Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Upoznajte Tete pričalice: Studentice iz Zadra koje bolesnim mališanima čitaju knjige

MojFaks | Nakon predavanja, 09.05.2017.Upoznajte Tete pričalice: Studentice iz Zadra koje bolesnim mališanima čitaju knjige

Postati Teta ili Barba pričalica je vrlo plemenito s obzirom na to da cijeli 'posao' počiva na čitanju knjiga bolesnoj djeci u bolnici. Upravo to čine i zadarske studentice koje mogu biti na ponos svog grada, ali i fakulteta.

Teta pričalica je treću godinu zaredom u zadarskoj bolnici. Projekt je to koji je pokrenula zadarska Liga protiv raka, a provode je Udruga odgojitelja Maraške i Sveučilište u Zadru. Predsjednik Lige, dr. Branko Dukić, kaže da je jako zahvalan mladim volonterima Pričalicama te naglasio da se to posebno odnosi na studente Sveučilišta u Zadru, piše portal 057info.

Među volonterima su i Lorena Mandić i Marijana Zelić koje svoje slobodno vrijeme provode na Odjelu pedijatrije kao Tete pričalice. Zadarske studentice u Općoj bolnici su barem jednom tjedno. Djeci to puno znači, istaknula je glavna medicinska sestra na Odjelu pedijatrije Marija Ljubičić.

...Riječke studentice u velikoj humanitarnoj misiji: Pomozite im izliječiti zubiće 2500 djece u Zanzibaru...


...Kandidat za volonterskog Oskara: Zagrebački student u misiji pomaganja djeci...


"Ušla sam u projekt u listopadu kako bih kvalitetno utrošila vrijeme pomažući djeci i njihovim roditeljima. Uz početnu zamisao, čitanje priča, uvodimo i edukacijske igre. Trenutno je uključeno 20-ak volontera, a kreće i novi turnus u kojem tražimo još njih 20", otkrila je za 057info studentica Lorena.


Studentica Lorena je dio ovog projekta još od jeseni... izvor: 057info

Osoblje bolnice naglašava da je Teta pričalica dodatak njihovom radu kojim djeci boravak u bolnici pokušavaju učiniti što manje stresnim. No, iz Udruge odgojitelja Maraška kažu da uskoro u bolnici pripremaju i lutkarsku predstavu "Zbrkana bajka" pa će za zadarske studente biti još prilike za volontiranje i uveseljavanje djece.

Ivana Petrić
izvor: 057info
foto: Facebook@Volonterski centar Zadar


Tete Pričalicezadarske studenticevolontiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se