Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vodiš se onom: 'Nikad dosta učenja'? Vrijeme je da otkriješ savršene stranice za besplatnu edukaciju

MojFaks | Nakon predavanja, 22.11.2016.Vodiš se onom: 'Nikad dosta učenja'? Vrijeme je da otkriješ savršene stranice za besplatnu edukaciju

Studenti koji su željni znanja često imaju tu nesreću da zbog financija i geografske udaljenosti ne mogu pohađati sve tečajeve koje bi željeli. Srećom, postoje kvalitetne internetske stranice koje mogu pomoći i omogućiti ti besplatnu edukaciju.

Vrhunski svjetski predavači s različitih fakulteta diljem Europe i Amerike mogu biti i vaši profesori i to za "bespla". Premda neke od ovih stranica imaju mogućnost prijevoda na svjetske jezike, znanje engleskog jezika ovdje je ključ.

...Besplatni online tečajevi svjetskih fakulteta: Provjerite što se nudi!...


Budući da danas nitko nema vremena za traćenje i svaka sekunda se računa, a tehnologija sve brže napreduje i priroda određenog posla se mijenja, neke od internetskih stranica za edukaciju su tu kao spas. Kako biste bolje razvili svoje vještine i profesionalno se usavršili i prije završetka faksa, vrijeme je da vidite o čemu je riječ:

GCF LEARNFREE.ORG


Ovo je stranica koja će vam pomoći usavršiti znanje iz matematike te poboljšati pismenost kako biste bili što konkurentniji na tržištu rada. Predavanja na stranici su skroz besplatna, a trenutno se ondje nalazi preko 750 besplatnih lekcija pomoću kojih ćete bolje koristiti Microsoft Office te će te brže zbrajati i oduzimati.

LEARNTHAT


Oni koji žele naučiti više o financijama, novim tehnologijama i ekonomiji to može učiniti na Learnthat. Studenti koji posjete ovu stranicu mogu naučiti kako poboljšati vlastito znanje u excelu (što je iznimno bitno za buduće poslove), online marketingu te mogu unaprijediti svoje znanje o menadžmentu i to kroz multimediju.

GROVO


U današnje vrijeme na tržištu rada traži se znanje i korištenje tehnologije, a ponekad je sve te inovacije teško pratiti. Ova stranica vam može pomoći da naučite sve što trebate znati o društvenim mrežama poput Twittera ili Facebooka te drugim stranicama poput Gmaila i Wordpressa kako biste naučili što više o online marketingu.


Izvor: Grovo

iTunes University


Mnogi hrvatski studenti nažalost neće dospjeti do fakulteta kao što su MIT ili Yale, ali zato su njihovi profesori u suradnju s tvrtkom Apple odlučili online podijeliti svoja predavanja. Ova aplikacija omogućava besplatno skidanje kolegija, knjiga i predavanja. Osim toga, preko iTunes University možete puštati i audio ili video te ispod pisati bilješke. Ono što studentima najviše olakšava jest opcija koja omogućava da na jednom mjestu studenti mogu dodavati sve obaveze vezane za pojedini kolegij. Kada ih riješe mogu ih označiti, odnosno prekrižiti.

...Evo gdje i kako se možete besplatno obrazovati...


Coursera i edX


Premda su predavanja totalno besplatna na ovoj stranici, certifikat i diploma se na kraju naplaćuju između 30 i 120 dolara. Radi se o najvećoj platformi za besplatnu edukaciju koja okuplja 70 partnerskih sveučilišta i preko tri milijuna polaznika. Razlog zašto se certifikat na kraju treba platiti jest što je to privatna tvrtka. EdX tvrdi da ima najbolje tečajeve i surađuje s top institucijama što svakako valja provjeriti.

YouTube EDU


Svi dobro znamo da je YouTube postao puno više od pukog video servisa na kojem gledamo slatke mačke i failove pijanih ljudi pa tako dobro dođe i kada je riječ o učenju i edukaciji. Kanal koji se odnosi na edukaciju pun je korisnih i zanimljivih predavanja o matematici, poduzetništvu ili strojarstvu u obliku videa. Video predavanja drže priznati svjetski stručnjaci, ali tu se nađu i predavanja koja su osmislili i snimili i korisnici.


Izvor: datadotestudio.com

Open Culture


Ovu stranicu komotno možemo nazvati kulturno-obrazovnim medijem visoke kvalitete. Ondje se nalazi preko 400 tečajeva koji su apsolutno besplatni. Svi tečajevi i predavanja su sa sveučilišta poput Stanforda, UCLA-e, Columbije i Oxford Universityja.


Vještine programiranja možete svladati preko ovih stranica:


- Codeacademy (interaktivni pristup kodiraju)

- Udacity (učenje od pravih stručnjaka)

- Platzi (tečajevi o dizajnu, marketingu i kodiraju)


Izvor: codeacademy

- Code.org (kodiranje uz jednostavne tutorijale)

- One Month (kreiranje aplikacije u mjesec dana)

- Dash (kreiranje web stranica)


Strani jezik najlakše i besplatno možete naučiti ovdje:


- Duolingo (naučite koji god jezik želite)

- Lingvist (200 sati za savladavanje jezika)

- Memrise (svladavanje stranog vokabulara uz pametne kartice)

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


besplatna edukacijaedukacijastraniceKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se