V.F. u Akademska četvrt

Studenti ovog prestižnog sveučilišta će moći slušati kolegij o popularnoj pjevačici Taylor Swift

Kolegij će biti dostupan u proljetnom semestru.

30. studenog 2023 12:28
Apsolutna teen ikona

Apsolutna teen ikona Foto: Brian Friedman/Shutterstock

Studenti Sveučilišta Harvard moći će slušati kolegij o popularnoj pjevačici Taylor Swift pod nazivom „Taylor Swift i njezin svijet“. Kolegij će biti dostupan u proljetnom semestru 2024.

„Danas je ona najprepoznatljivija country, ili bivša country ili pop, umjetnica u Sjevernoj Americi, ako ne i u svijetu: njezino pisanje pjesama uključuje nekoliko žanrova, a njezin ekonomski utjecaj mijenja gradove“, stoji u opisu kolegija.

Swift je usred svoje međunarodne turneje „Eras“. Izdavanjem njezinog ponovno snimljenog albuma „1989“ i filma o turneji u listopadu, navodno je postigla status milijarderke, piše CBS News.

Nositeljica kolegija Stephanie Burt će zahtijevati od studenata da učine puno više od pisanja o svojim omiljenim pjesmama Taylor Swift.

„Naučit ćemo kako proučavati kulturu obožavatelja, kulturu slavnih, adolescenciju, odraslu dob i opredjeljivanje; kako razmišljati o bjelačkim tekstovima, južnjačkim tekstovima, transatlantskim tekstovima i queer podtekstovima“, stoji na web stranici Harvarda.

Njezina glazba povezana s političkim promjenama

Studenti će također učiti o prethodnicima Taylor Swift u glazbi poput Dolly Parton i „čitati njoj važna književna djela“.

U intervjuu za Harvard Crimson, Burt je rekla da će se prijelaz pjevačice s country glazbe na pop proučiti jer je povezan sa širim političkim promjenama u zemlji.

„Taylor Swift je netko tko uspostavlja komplicirane i promjenjive odnose s idejom amerikanstva i s idejom bjelačkog amerikanstva i srednje Amerike“, rekla je Burt.

Harvard nije prvi koledž koji nudi kolegije o svemu što se tiče Taylor. Glazbeni koledž Berklee u Bostonu trenutačno ima nastavu koja pokriva njezine tehnike pisanja pjesama, a žele pomoći ambicioznim umjetnicima da napišu vlastiti materijal.

Još vijesti