M. P. u Laganini

Loše vijesti za mnoge: Istraživanje pokazuje kako pivo utječe na zdravlje

Mnogima omiljeni lijek za vrućine.

23. kolovoza 2023 15:00
Konzumacija piva

Konzumacija piva Foto: Canva

U ovim toplim ljetnim danima mnogi traže idealan način da se barem malo rashlade, dok se neki tuširaju u hladnoj vodi i konzumiraju voće, drugi lijek pronalaze u konzumaciji piva koje mnoge asocira na godišnji odmor i opuštanje.

Mnogima pivo označava kraj radnog dana i uživanje, ali konzumiranje istog može često utjecati na psihičko i fizičko zdravlje, a pogotovo ako se radi o svakoj večeri. Istraživanja jedne nutricionistice su pokazala da ispijanje piva može uzrokovati osjećaj tuge, a samim time može i pogoršati osjećaj anksioznosti.

Osim toga, može uzrokovati i nesanicu, a samim time i smanjiti kvalitetu sna. Alkohol može narušiti proizvodnju melatonina (hormon koji se luči kad padne mrak), a isto tako igra i ključnu ulogu u ciklusu spavanja. Pojedini nutricionisti čak smatraju da konzumiranje jednog ili dva piva dnevno može izazvati probleme s probavom kod pojedinaca.

Povremena konzumacija alkoholnih pića u većini slučajeva ne izaziva niz negativnih zdravstvenih problema, ali svejedno treba pripaziti na svoje navike jer ponekad igraju značajnu ulogu, prenosi klik.hr.

Još vijesti