M. P. u Laganini

Osigurajte se i prije odlaska na put u zamrzivač stavite kovanicu: Provjereno radi i nije praznovjerje

Nije loša ideja.

31. kolovoza 2023 15:17
Namirnice u zamrzivaču

Namirnice u zamrzivaču Foto: Canva

Na TikToku kruži posve neobičan trik za ljude koji često putuju i nisu kod kuće, a riječ je o stavljanju novčića u zamrzivač. Možda zvuči kao besmislena glupost ili obično praznovjerje, ali kad čujete objašnjenje shvatit će te da to ipak nije toliko loša ideja.

Naime, ovoga se dosjetila jedna korisnica TikToka koja stoji iza profila Emerald Autlou, a na svom profilu često dijeli različite savjete i ideje. Do ideje je došla zbog američkih uragana, ali je ideja primjenjiva i u ostalim situacijama.

 

@emerald_outlaw I shared this awhile back as a tip for when you’re traveling, but it’s particularly useful for natural disasters, such as Hurricane Hilary 🌀 This isn’t a foolproof way to know whether or not your food is safe to eat, but it does give you a starting point to know if, or how long, your power was out. A few additional tips for my fellow Californians: - Have extra water on hand (we should always be doing this in case of earthquakes too!) - Make sure flashlights/lanterns are charged - Charge all phones/battery packs ahead of time (I love my Anker charger because it can last for days!!) - We’re going to clean out our yard’s drain - we usually do this at the end of summer before winter rains, but we want to make sure any rain we may get can flow out of our yard!💦 Stay safe my friends! 💗 #hurricane #hurricanehilary #hurricaneprep #hurricaneseason #householdtips #california #naturaldisaster #safetytips ♬ original sound - The YAYsayers

 

U nekoliko dana dok ste na putovanju se može svašta dogoditi, na primjer, može nestati struje. Nestanak struje može dovesti kvarenja namirnica, a upravo zato je to dobra ideja da se u zamrzivač stavi novčić i to na način da se čaša napuni vodom i kada se zamrzne na njenu površinu se stavi novčić.

Međutim, kada nestane struje, led će se otopiti pa će novčić biti dublje u čaši. Ako vas takvo nešto dočeka, znati ćete da je nestalo struje i da trebate provjeriti određene namirnice. Konačna dubina potonuća novčića će pokazati koliko dugo nije bilo struje, prenosi slobodnadalmacija.hr.

Još vijesti