P.S. u Nakon predavanja

Održano novo izdanje finala UniSporta: Evo koji studenti su pobjednici u čak 12 različitih sportova

Finale UniSporta održavalo se u Poreču s čak 1300 sudionika

16. lipnja 2023 13:22
Finale UniSporta u Poreču

Finale UniSporta u Poreču Foto: UniSport Zagreb/Facebook

Službeno je održano i novo izdanje UniSport finala u Poreču! Na jednom od najvažnijih događaja Hrvatskog akademskog sportskog saveza sudjelovalo je ukupno 1300 sudionika, od kojih je čak 1100 studenata sportaša koji predstavljaju svoja sveučilišta i veleučilišta.

Od ukupnog broja sudionika, sa čak 17 visokih učilišta iz cijele Hrvatske, studenti su snage odmjeravali u čak 12 različitih sportova, a to su: rukomet, košarka, odbojka, futsal, nogomet, tenis, stolni tenis, badminton, košarka, odbojka na pijesku, šah i e-sport. Svi rezultati objavljeni su na službenim stranicama UniSporta!

U tenisu i odbojci pobijedili zagrebački studenti

Kod stolnog tenisa pobijedile su obje ekipe, muške i ženske, sa Sveučilišta u Zagrebu. Time su postali nacionalni sveučilišni prvaci u muškoj i ženskoj kategoriji. Identična situacija je i kod odbojke na pijesku gdje su, također, u muškoj i ženskoj kategoriji pobjedu odnijeli studenti i studentice sa Sveučilišta u Zagrebu.

Bilo je zanimljivo i kod nadmetanja u šahu gdje su svoje sposobnosti najviše istaknuli studenti Sveučilišta u Zagrebu, a u ženskoj kategoriji naslov prvakinja odnijele su predstavnice riječkog Sveučilišta.

Karlovčani pokazali teniske sposobnosti

Na teniskom terenu natjecalo se čak osam visokih učilišta u muškoj kategoriji, dok se u ženskoj natjecalo njih iz šest različitih gradova. Izvrstan turnir koji je donio zlatnu medalju, odigrale su studentice Sveučilišta u Splitu, dok su u splitskoj kategoriji naslov onih najboljih odnijeli studenti Veleučilišta u Karlovcu.

Napetu nogometnu utakmicu odigrali su zagrebački i splitski studenti koji već sedam godina drže titulu najboljih, s obzirom na to da upravo toliko se baš ova dva sveučilišna tima uzastopno nalaze u finalu. No, splitski studenti su ipak bili bolji i time osvojili naslov prvaka u nogometu, dok su u ženskoj kategoriji najbolje bile zagrebačke studentice.

Od sedam ženskih ekipa u badmintonu, najbolje su bile one iz Zagreba. U muškom badminton turniru natjecalo se čak pet studentskih momčadi, od kojih su pobjedu odnijeli, također, studenti sa zagrebačkog Sveučilišta.

Splićanke najbolje u košarci 3x3

U košarci 3x3 ženske kategorije, splitske studentice su zaustavile dvostruke prvakinje sa Sveučilišta Sjever i odnijele ovogodišnju titulu prvakinja! Kod muških studenata, prošlogodišnji viceprvaci sa Sveučilišta u Splitu, ove su godine odnijeli titulu najboljih u akademskoj košarci 3x3.

E-sport se u finalima UniSporta održava tek drugu godinu zaredom, a u virtualnom izdanju se igra Rocket League, Legaue of Legendes, FIFA te CS:GO. Kod Rocket Leaguea i CS:GO-a pobjedu su odnijeli studenti zagrebačkog Sveučilišta, a TVZ, zagrebačko veleučilište, zlato je osvojilo u igranju League of Legends i FIFA-e.

Igra odbojke u dvorani bila je neizvjesna u obje kategorije, ali su zagrebačke studentice ipak osvojile titulu prvakinja, dok su u muškoj kategoriji to bili također studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Osječki studenti najbolji u rukometu

Rukometne utakmice donijele su novu dozu adrenalina u kojoj su, u ženskoj kategoriji, ipak pobijedile studentice Sveučilišta u Zagrebu, a muški studenti snage su odmjeravali do zadnje minute. Titula prvaka u rukometu ipak je otišla osječkim studentima.

Kod košarke, prvo mjesto su zauzele studentice Sveučilišta u Zagrebu, a ista situacija dogodila se i u muškoj kategoriji gdje su zagrebački studenti pobijedili splitske.

Naposljetku, svi su studenti sudionici postigli nevjerojatne rezultate, svaka borba bila je napeta i vrhunski odigrana, a ovim putem čestitamo svima – ne samo prvacima!

Još vijesti