M. P. u Vijesti

Počinje najveći studentsko-sportski događaj! Više od 1500 natjecatelja iz 30 europskih zemalja

Natjecanja će se odvijati od jutarnjih do večernjih sati.

20. srpnja 2023 11:32
Borilački sportovi

Borilački sportovi Foto: Canva

 Od 21. do 23. srpnja u Zagrebu se održava Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima (EUSA Combat) koje će okupiti više od 1500 natjecatelja iz 30 europskih zemalja.

Kroz tri natjecateljska dana studenti-sportaši iz cijele Europe će se nadmetati u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu, a natjecanja će se odvijati od jutarnjih do večernjih sati. Sudionici će se natjecati na različitim lokacijama:

  • Dom odbojke Bojan Stranić (karate)
  • Dom sportova 2 (judo)
  • Sportska dvorana Trešnjevka (taekwondo)
  • Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (kickboxing)

Najbrojnija delegacija na ovim prvenstvima je Ujedinjeno Kraljevstvo sa 168 sportaša i 41 sveučilištem, a na drugom mjestu sa svega nekoliko sportaša manje nalaze se predstavnici Ukrajine. Hrvatsku će predstavljati 82 sportaša koji će nastupati kao reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru te Sveučilišta Libertas i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima najveći su ovogodišnji studentski sportski događaj po broju sudionika. Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve posjetitelje, a borbe je moguće pratiti i na YouTube kanalu „EUSA Combat“, stoji na unisport.hr.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde 

 

Još vijesti