V.F. u Vijesti

Studentica prvi put u životu kupila srećku i osvojila 48 milijuna dolara

Kupila ju je na prijedlog djeda.

7. veljače 2023 15:37
Srećka

Srećka Foto: Hermann via Pixabay

Kanadska 18-godišnja studentica je ušla u povijest nakon što je osvojila 48 milijuna kanadskih dolara, odnosno gotovo 33 i pol milijuna eura.

Juliette Lamour, iz Sault Ste Marie u Ontariju u Kanadi, proglašena je dobitnicom jackpota Lottery and Gaming Corporation (OLGC) čime je postala najmlađa osoba koja je osvojila desetke milijuna kanadskih dolara, a to joj je bilo prvi puta u životu da je kupila srećku, prenosi Global News.

Djed joj predložio da kupi srećku

Juliette je kupila listić na svoj 18. rođendan na prijedlog svog djeda. Rekla je da je zaboravila na njega sve dok nije čula vijest da je netko iz njezina rodnog grada osvojio izvlačenje 7. siječnja.

„Upravo sam napunila 18 godina i djed mi je predložio da kupim srećku iz zabave“, ispričala je.

„Kada sam otišla u dućan, nisam bila sigurna što tražiti jer nikad prije nisam kupila listić, pa sam nazvala tatu. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam dobila jackpot na svom prvom listiću lutrije“, dodala je.

Nitko nije osvojio toliko

„Iako je posljednjih godina diljem Kanade bilo drugih 18-godišnjih dobitnika na lutriji, nitko nije osvojio toliko kao Juliette“, rekli su iz OLGC-a.

Studentica je opisala kako je to saznala dok je bila na poslu, a da je njen kolega „pao na koljena u nevjerici“. Iako joj je rečeno da može ranije otići s posla, majka je inzistirala da ostane i završi smjenu.

Želi putovati

Juliette je rekla da planira uložiti većinu svog dobitka uz pomoć svog oca, koji je financijski savjetnik. Želi putovati nakon što završi studij, ali kaže da se želi vratiti u sjeverni Ontario kako bi nastavila studirati i postala liječnica.

„Kad škola završi, moja obitelj i ja ćemo odabrati kontinent i početi istraživati. Želim doživjeti različite zemlje, proučavati njihovu povijest i kulturu, probati njihovu hranu i slušati njihov jezik“, ispričala je Juliette.

„Novac vas ne definira. Definirat će vas posao koji radite“, zaključila je.

Izvor: Global News

vezano Štednja novaca. Laganini Kako štedjeti u eurima? „Medeka“ više nema, ali postoje drugi načini s kojima ćeš skupiti dobar iznos

vezano Božićni pokloni Karijera Studentica preprodaje svoje božićne poklone na eBayu: „Novac trošim na benzin, hranu i račune za struju“

Još vijesti