V.K. u Vijesti

Studentica čudom preživjela napad bizona: Bacio ju skoro 5 metara u zrak!

Kažu roditelji da je čudo što je preživjela: trebala je iskrvariti.

8. kolovoza 2022 11:52
Čudom je preživjela napad divlje životinje!

Čudom je preživjela napad divlje životinje! Foto: screenshot via Youtube@WCCO - CBS Minnesota

Često možemo čuti ili čitati o nekim bizarnim nesrećama koje se događaju ljudima zbog nepažnje, nespretnosti ili samo iznimno loše sreće.

Jedna je britanska studentica Sveučilišta u Edinburghu nedavno dospjela u britanske i američke medije jer je jedva preživjela napad divljeg bizona. Kako piše Kota TV, 19-godišnja britanska studentica Amelia Dean uzela je godinu pauze kako bi putovala SAD-om, a tek nekoliko dana nakon početka putovanja dogodila joj se bizarna nesreća zbog koje je sada djelomično paralizirana.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Student medicine završio u invalidskim kolicima pa postao hit na TikToku – pogotovo među djevojkama: Provjerite zašto

Ova životinja od preko 900 kila potrgala joj je femoralnu arteriju u lijevom bedru nakon napada u američkoj državi Južnoj Dakoti.

Studenticu je napao bizon, divlja zvijer kojih se broji oko 1500 u Državnom parku Custer i stajala je točno iznad njene glave kada joj je prijateljica uskočila u pomoć i spasila je.

Amelijini roditelji pokrenuli su goFundMe kampanju Amelijini roditelji pokrenuli su goFundMe kampanju Foto: screenshot via GoFundMe.com

Paralizirana je od koljena prema dolje

Kako su rekle studentice, spazile su životinju na kojih 30 metara i stale „zaprepaštene i u tišini“ kada ih je životinja odlučila napasti.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studenti šalju hrčka Homku u svemir: Postat će prvi astronaut svoje vrste

„Ovo je bilo dovoljno nadrealno iskustvo, a kamoli činjenica da nismo radile ništa što bi opravdalo napad životinje, Samo smo šetale parkom“, kazale su djevojke koje su u šetnju povele i psa.

Studentica osjeća teške posljedice napada: sada je paralizirana od koljena prema dolje i kaže kako nema „nikakvih pokreta u stopalu“.

Kako je kasnije ispričao i njen otac Matthew Dean, djevojke su sjele na uzbrdicu nakon šetnje parkom i ispred sebe su još imale dosta za proći natrag do kuće. Nakon što su uočile bizona, razmišljale su se vratiti smjerom kojim su došle, ali kako su navele, ostale su bez svega.

vezano Lisica, studentski dom Stjepan Radić Laganini [VIDEO] Lopovi u Zagrebu imaju 4 noge! Lisica studentici ukrala torbicu: Evo što učiniti ako ju ugledate

Imali su kontakt oči u oči nekoliko sekundi

„Bile smo jako dehidrirane i bilo je jako sunčano, a dale smo svoje vode psu prije kojih sat vremena“, objasnila je Amelia koje je to popodne s prijateljicom i psom krenula u šetnju parkom.

Iako ih je na prvu bizon samo zaobišao, uskoro se predomislio i odlučio krenuti u napad. "Bizon je odjednom podignuo pogled. Bile su udaljene više od 100 metara kada je bizon samo potrčao niz brdo prema njoj. Došao je točno pred Ameliu i zaustavio se, a onda su izgleda imali kontakt očima na nekoliko sekundi“, prepričava njena majka Jacqueline.

https://www.youtube.com/watch?v=6611ArdvBik

Kopita su bila točno iznad njene glave

„Mogla sam mu položiti svoju ruku na čelo bez da ju ispružim cijelu“, prepričava Amelia na koju joj se blizinu približila divlja životinja prije nego što ju je odlučila napasti.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Diplomirala novinarstvo zahvaljujući očima svoje majke: Slijepoj studentici mama čitala knjige za ispite i učila s njom

Prošao joj je kroz bedro svojim rogom koje je totalno bilo probijeno pa je rog izašao na drugi kraj. Nakon toga ju je bacio u zrak“, kazala je majka, a otac je dodao da im je rečeno da se radi o visini malo većoj od 4 metara.

„Sjećam se da sam osjetila veliki pritisak u kuku. Kuk mi je gurnut unatrag i sjećam se osjećaja letenja u zraku“, objašnjava studentica i dodaje da se bizon zadržao blizu nje čak i nakon napada. „Bizon je ostao još nekoliko trenutaka i njegova su kopita bila točno iznad moje glave“, prisjeća se napada. Srećom, njena je prijateljica ubrzo potjerala bizona i nazvala hitnu pomoć, ali je oštećenje od bizonovog roga na žalost bilo veliko pa je presjeklo njenu femoralnu arteriju.

Čudom je preživjela napad, trebala je iskrvariti

„Rečeno nam je da ljudi obično iskrvare između dvije do 8 minuta i umru, ali ona nije“, kaže njena majka kako joj je kćer izbjegla smrt.„Veliko je čudo da sam preživjela dok nije stigla hitna pomoć, a kamoli da sam stigla i do bolnice i još sačuvala nogu“, kaže studentica sretno, iako je u bolnici saznala koliko je oštećenja napravio napad te da je ostala paralizirana od koljena na dolje.

vezano Bingo u automobilu Laganini [FOTO] Pas zatvoren u automobilu kraj Ekonomije zabrinuo studente: Binga tražili komunalni redar i zaštitar s faksa, a mi doznajemo kako je sve završilo

Njeni roditelji ne odustaju od potrage za stručnjacima koji bi joj možda mogli popraviti oštećene živce u nozi, a Amelia se nada da njena nesreća obeshrabriti druge za istraživanje i šetnje. Otvorili su stranicu na GoFundMe na kojoj sakupljaju donacije za prijevoz njihove kćeri natrag u Veliku Britaniju te za testiranje i potencijalnu operaciju. Za sada su sakupili oko 50 tisuća funti, a trebaju doći do iznosa od čak 141 tisuće.

„Nadam se da ovo neće obeshrabriti ljude da putuju. Putujte, istražujte i zabavite se. Ovo je bila bizarna nesreća koja se neće dogoditi svaki put kada netko šeta parkom, Nadajmo se“, dodala je studentica za kraj.

Izvor: kotatv.com

 

Još vijesti