Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

FOTO Nakon jednog potpisa na iksici krenula lavina: Hrabri studenti odgovorili na izazov i pokazali nam da pišu jednako lijepo

MojFaks | Laganini, 16.01.2018.FOTO Nakon jednog potpisa na iksici krenula lavina: Hrabri studenti odgovorili na izazov i pokazali nam da pišu jednako lijepo

Donedavno nismo pridavali puno pažnje studentskim potpisima na iksicama dok nismo vidjeli 'krasopisni' potpis zagrebačke studentice Paule na njenoj iksici. O tome smo pisali, a nakon toga je nastalo ludilo jer su mnogi htjeli pokazati da i oni čak imaju jednako lijepe, ako ne i ljepše potpise na studentskim dokumentima.

Čim smo otkrili "djevojku s najljepšim potpisom" na iksici, digla se prašina među studentima. Svi su nahvalili Paulin potpis koji čak ima mašnicu na slovu 'P', a neki čitatelji su se i sami pohvalili svojim rukopisima.

Neki od njih nisu krasopisi kao Paulin, ali su neobični i zaista cool. Osim što su se nama javili čitatelji, i mi smo se javili njima pa dobili četiri različita rukopisa s četiri različita fakulteta. Zanimljivo, student medicine ima jako uredan rukopis.

...FOTO: Otkrili smo tko je studentica s najljepšim potpisom na iksici - zavirite u njene bilježnice...


...Medicinari pišu švrakopisom, a FER-ovci samo na kompu? Analizirali smo vaše rukopise i došli do zanimljivih zaključaka...


Ruši sve stereotipe - ovaj budući liječnik ima jako uredan i čitak rukopis


Vjerovali ili ne, imamo potpis i studenta medicine i njegov rukopis uopće nije "švrakopis". Vedran studira na Medicinskom fakultetu u Rijeci i ima lijep potpis u indeksu, a bilježnica mu izgleda zaista uredno.


Vedranov potpis na indeksu... foto: privatna arhiva

S obzirom na to da studira na tako teškom fakultetu sigurno želi da mu sve bude tip-top posloženo da može nesmetano učiti. Vedran nam kaže da je njegov potpis kroz godine školovanje u srednjoj bio najljepši od svih ostalih rukopisa u razredu i to su svi uvijek svi komentirali. Premda kaže da na iksici nema baš lijep potpis, pokazao nam je kako izgledaju njegove prošlogodišnje bilježnice iz anatomije:
Vedranova bilježnica iz anatomije... foto: privatna arhiva

Hmmmm, dobro ili loše? Kad je potpis toliko specifičan da te nitko drugi ne može potpisati na predavanju


Nikolina
je nedavno završila Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstva Sveučilišta u Rijeci. Nastavu je pohađala u simpatičnoj Iki, a svi profesori i asistenti su znali njen potpis pa ju nitko drugi nije mogao potpisati na predavanju ako nije bila. Baš kao što je Paula iz naše prošle priče u potpisu imala mašnicu, Nkolina ima srce u potpisu što je mnogima simpatično.


Čak i na dokumentima koji nisu studentski, Nikolina ima srce u potpisu... foto: privatna arhiva

"Tete u trgovinama se oduševe i često imam foru kao da čuvaju autogram od potpisivanja kartice kada se proslavim. Zadnju priču koju imam u vezi potpisa je s tetom u policiji koja me pitala želim li zaista takav potpis na vozačkoj sljedećih 10 godina. Objasnila sam joj da je potpis takav od prve osobne sa 16 god i da označava 'samo ljubav' religiju u koju vjerujem. Na što se ona nasmijala samo i nisam ja puno razmišljala o tome već 2 mjeseca nakon kad sam išla pokupiti vozačku čim me žena ugledala nasmijala se i kaže mi 'samo ljubav'. A na fakultetu su svi profesori znali moj potpis zbog tog srca. Nikada me nitko drugi nije mogao potpisati", ispričala nam je.

Nakon predivnih bilježnica razmišlja da "doradi" i potpis na iksici


Dorotea studira na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu i kaže da jako pazi na svoje bilježnice. Fotke svojih bilježnica nam je poslala i možemo reći da sve izgleda besprijekorno, organizirano i uredno.
Doroteina uredna bilježnica... foto: privatna arhiva

"Na predavanju pišem u jednu bilježnicu pa kod kuće to uredno prepisujem da lakše učim iz svojih, urednih, bilježaka. Nažalost, nisam toliko slavna što se tiče potpisa koji nije ni lijep ni poseban, da ne pričam o tome kako na svakom dokumentu ispadne drugačije. Možda me vaš članak natjera da usavršim potpis"
, kazala nam je kroz šalu studentica.

Možda nema srčeka, ali je svakako jednako cool! Old English kao potpis


Ivan s Filozofskog fakulteta na drugoj je godini psihologije i ima najneobičniji potpis na iksici koji smo imali prilike vidjeti. Kaže da je oduvijek volio Old English font u Wordu pa kad mu je jedno ljeto bilo dosadno odlučio je naučiti neku varijantu pisanja tog fonta.


Jeste li ikada vidjeli ovakav potpis na iksici? Ili uopće?...foto: privatna arhiva

"Kad sam trebao smisliti potpis sam odlučio samo lijepo napisati ime i prezime, jer sam puno vježbao u srednjoj. Brzo se potpisujem iako izgleda teže nego što je. Moram naglasiti da se taj font inače ne piše običnom olovkom", objašnjava nam Ivan.


Ivan je naglasio da se font u kojem se potpisuje ne piše olovkom...foto: privatna arhiva

Nama su favoriti svi ovi rukopisi te smo i dalje u potrazi za ovakvim primjerima jedinstvenih i lijepih potpisa na iksicama.

...Loša kvaliteta ili previše peglanja? Studenti nam pokazali kako im iksice izgledaju nakon godina korištenja – prizor nije lijep...


Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/Pixlr


potpis na iksicikrasopisiksicastudentirukopisKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se