Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Bit će menze i za kolege s juga: Jedan poznati dubrovački ugostitelj spreman hraniti studente

MojFaks | Vijesti, 04.10.2019.Bit će menze i za kolege s juga: Jedan poznati dubrovački ugostitelj spreman hraniti studente

Iako se činilo kako se to neće tako skoro dogoditi, jedan je ugostiteljski objekt iskazao interes za pružanjem usluge studentske prehrane studentima...

Vijest da su dubrovački studenti ove godine lišeni prava na topli, subvencionirani obrok već je danima aktualna tema. Srećom za studente, čini se da će imati sretan završetak.


...Ove godine bez toplog obroka: 23 kune premalo restoranu koji je dosad hranio studente...


"Jedan dubrovački poduzetnik iskazao je interes za pružanje usluge studentske prehrane. Prethodno sam zamolio dubrovačke ugostitelje da se jave i da budu društveno odgovorni te da nam pomognu do 1. travnja oko ovog pitanja. Mogu potvrditi kako se jedan potencijalni davatelj usluge javio na moj apel. Također, riječ je o ugostitelju koji ima lokal na dobroj lokaciji", potvrdio je Potrebica za Dubrovački dnevnik dodavši kako je "izgledno kako će od sredine listopada studenti ponovno moći koristiti uslugu studentske prehrane zahvaljujući činjenici kako u Gradu postoje ljudi koji su spremni pomoći onda kad je to potrebno".

Potrebica je kazao kako slijedi raspisivanje natječaja te vjeruje kako će se administrativno-tehničke prepreke ukloniti sljedećeg tjedna kako bi studenti mogli što prije početi koristiti uslugu, pod istim uvjetima i pod istom cijenom kao što se i dosad služila u gradu.

Naime, razlog zbog kojeg je vlasnik 'Teatra' Nikša Končić otkazao menzu leži u niskoj cijeni studentskog obroka koja iznosi 23,10 kuna s PDV-om od čega student plaća sedam kuna. Upravo iz tog razloga već dulje vrijeme dubrovački ugostitelji ne iskazuju interes za pružanjem studentske prehrane, a svakako i zbog činjenice kako neusporedivo više zarađuju od gostiju koji posjećuju Dubrovnik.

Potrebica je bio i na sastanku s predstavnicima Ministarstva gdje su, kako kaže, iskazali razumijevanje za problematiku. Inače, organiziranje studentske prehrane u nadležnosti je Ministarstva.

...'Zašto moramo jesti sirovu hranu?': Dubrovački studenti na rubu očaja pa pokazali kakva im se grozna jela serviraju...


Nadamo se da će novi ugostitelj studentima pružati ukusnu i adekvatno pripremljenu hranu, privlačniju od obroka objavljenih na instagram profilu Dubrovačka menza.

L.B./izvor: Dubrovački dnevnik
foto: Facebook@Kavana Teatar


Sveučilište u Dubrovnikumenzadubrovački ugostiteljiPotrebicaSCKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se